bliži se transfer

Kramarić bi se brže nametnuo 
u Juventusu 
nego u Chelseaju

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Kramarić bi se brže nametnuo 
u Juventusu 
nego u Chelseaju
28.11.2014.
u 09:30
Riječki klub traži 10 milijuna eura, ali realna cijena iznosi dva do tri milijuna manje.
Pogledaj originalni članak

Prema talijanskim medijima, Juventus je ovaj tjedan postao glavni favorit u tržišnoj utakmici za Andreja Kramarića. Prema istom izvoru, talijanski prvak u prednosti je pred Chelseajem i Milanom. I jest ako se uvaži to da je obitelj Volpi bliska vodstvu Juventusa, posebice direktoru Beppeu Marotti. Volpi će sigurno utjecati koliko može, ali ipak je u pitanju klasična trgovina u kojoj interese moraju pronaći sve tri strane: Rijeka, obitelj Kramarić i budući Andrejev klub. Riječki klub traži deset milijuna eura za Kramarića, realna cijena iznosi dva-tri milijuna manje, što nije razlika koja bi trebala postati prepreka u ozbiljnim pregovorima s tako bogatim klubovima.

Novac od odštete pripada Rijeci što znači da su Damir Mišković i Zdravko Mamić na neki drugi način kompenzirali Dinamov udio u Kramarićevoj prodaji, kako je bilo dogovoreno kada ga je Mamić poslao u Rijeku. Svatko griješi u procjenama, pa i Mamić! Pripada li nešto od odštetnog iznosa obitelji Kramarić, pokazat će vrijeme. Vjerojatno pripada s obzirom na to da Joža Kramarić više nigdje ne spominje klauzulu prema kojoj Andrej može otići ako netko Rijeci plati odštetu od dva milijuna eura i jedan cent više!

To su "strogo" čuvane poslovne tajne koje se u pravilu doznaju čim se završi transfer. Mamić je davno prvi shvatio da u tako velikim transferima nema poslovnih tajni. Obitelj Kramarić ima iste motive kao i Rijeka, prednost imaju klubovi s većom platežnom moći. Kada bi to bio jedini kriterij, Kramarić bi već prošlog tjedna postao igrač Chelseaja. Engleski klub nudi mu dvostruko jači ugovor od Juventusa, koji nudi oko 750.000 eura plaće po sezoni. Jedini je problem što ne može odmah igrati za Chelsea što znači da bi ušao u klupski program afirmacije mladih i darovitih igrača.

Ni u Juventusu ne bi bio u povlaštenoj poziciji, ne igraju u napadu najboljeg talijanskog kluba baš igrači (Tevez, Llorente, Morata, Giovinco...) koji se boje konkurencije napadača Rijeke. Unatoč tome, jedina je prednost Juventusa što bi se Kramarić ipak lakše nametnuo na Juventusovu stadionu nego na Stamford Bridgeu. U svemu tome presudno može biti što kaže Jose Mourinho! Ako je točno da Mourinho želi Kramarića, onda više ni novac nije presudan!

>> Andrej Kramarić ostvario san i sve dogovorio s Juventusom!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
12:51 28.11.2014.

Kramarić bi se brže nametnuo 
na rezervnoj klupu u NK Mariboru nego na tribini u Juventusu 
ili u Chelseaju..