Roland Garros

Kralj šljake poslao Borga u zaborav

Foto: Big Pictures/Pixsell
Kralj šljake poslao Borga u zaborav
11.06.2012.
u 19:52
U finalu Grand Slam turnira Španjolac je pobijedio prvog tenisača svijeta, Srbina Novaka Đokovića 6:4, 6:3, 2:6, 7:5.
Pogledaj originalni članak

Španjolski tenisač Rafael Nadal sedmi put osvojio je Grand Slam turnir Roland Garros. U nastavljenom finalu pobijedio je Srbina Novaka Đokovića sa 6:4, 6:3, 2:6, 7:5 i tako po broju pobjeda u Roland Garrosu pretekao Björna Borga koji je postigao šest pobjeda.

Moj najdraži turnir


- Borg je jedan od najboljih i najkarizmatičnijih tenisača svih vremena. I samo izjednačavanje s njim je nevjerojatna stvar, a doći do sedmog naslova ovdje je predivno. Moram zahvaliti i Borgu jer je uvijek bio dobar prema meni i sama usporedba s njim čini me ponosnim. Ne zaboravljam ni jedan trofej na Roland Garrosu jer je svaki poseban. Neću ni ovaj, naravno, jer to mi je najdraži turnir i sve mi je trenutačno nevjerojatno i nezaboravno - rekao je Nadal.

Meč je u nedjelju prekinut pri rezultatu 6:4, 6:3, 2:6, 1:2 za Đokovića, uz break,. No, Španjolac je odmah uzvratio break i u 12. gemu četvrtog seta uspio je napraviti još jedan, nakon dvostruke servis pogreške. Novak Đoković nije uspio nanizati sva četiri Grand Slama. Nakon pobjeda u Wimbledonu, Australiji i New Yorku, nije uspio biti najbolji i na zemlji.

- Rafa je bio bolji od mene u finalu. No, osjećam se povlaštenim što uopće stojim ovdje. Nikada nisam bio tu, nikada nisam igrao u finalu Roland Garrosa. Vjerujem da ću se iduće godine vratiti bolji, da ću još bolje igrati i da ću loviti naslov na ovom turniru - rekao je prvi svjetski tenisač.

Ako je za utjehu Novaku, on je jedini uzeo set na turniru Nadalu, koji je na putu do naslova izgubio samo 35 gemova, a gotovo polovicu uzeo mu je prvi tenisač svijeta. Đoković je napravio korak dalje u odnosu na prošlu godinu jer je prvi put u karijeri došao u Parizu do finala. Bez obzira na poraz, ostat će prvi na ATP listi.

Da smo igrali u nedjelju...


- Da smo nastavili igrati u nedjelju, možda bih uspio izboriti peti set, ali to je tenis – zaključio je Đoković.

Nadalu je ovo 11. Grand Slam naslov i 50. ukupno (36. na zemlji).

U međusobnom omjeru s Đokovićem sada vodi 19-14 (12-2 na zemljanoj podlozi), a ove sezone pobijedio je u sva tri susreta na zemlji i tako mu na najbolji mogući način uzvratio za dva lanjska poraza, u Rimu i Madridu.

Đoković je ostao na pet Grand Slam naslova iz osam finala te ukupno 30 turnirskih titula.









Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

LU
lucio2
15:15 11.06.2012.

Yippppppeeee!!!

Avatar slavoncina
slavoncina
14:39 11.06.2012.

Mate, mi nemamo ni takvog, steta !!

PR
propalismoFranjoskroz
14:43 11.06.2012.

kunem se,nisam znao što uzimam