najbolji u 2012.

Kralj i Mikela Ristoski laureati

Foto: 'Tomislav Miletic/PIXSELL'
Kralj i Mikela Ristoski laureati
07.02.2013.
u 21:39
IVAN IVANČIĆ 
Trener Darka Kralja izabran je za najboljeg stručnog djelatnika zbog srebra u Londonu
Pogledaj originalni članak

Darko Kralj i Mikela Ristoski proglašeni su najboljim sportašima s invalidnošću za 2012. godinu. Darko Kralj, član Atletskog kluba Grubišno Polje, osvojio je srebrnu medalju u bacanju kugle na Paralimpijskim igrama u Londonu.

Mikela je članica AK Medulin. Osvojila je brončanu medalju u skoku u dalj na Paralimpijskim igrama u Londonu, te je bila treća na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj. Najuspješnija ekipa je hrvatska ženska stolnoteniska reprezentacija (Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić) koja je bila peta u Londonu.

Ivan Mikulić, član TKD kluba ST Kwan iz Splita proglašen je najboljim sportašem u neolimpijskim sportovima.

Mikulić je osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu održanom na Arubi, u kategoriji do 80 kilograma. Najbolja sportašica u neolimpijskim sportovima je Evica Šerkezi iz Slavonskog Broda koja je osvojila prvo mjesto na Europskom kuglačkom prvenstvu u Celju.

Priznanja za najbolje mlade sportaše dobili su Grgo Bogdanović, član Atletskog kluba Agram za sedmo mjesto na Europskom prvenstvu u bacanju kugle, Martina Crkvenac iz Daruvara za zlato na 100 m prsno na Europskim igrama mladih, te Karlo Rajković, plivač iz Varaždina koji je osvojio četiri zlatne medalje na Europskim igrama mladih.

Mirjana Stojnović dobitnica je nagrade za dugogodišnji rad u sportu osoba s invalidnošću. U 2012. godini hrvatski paralimpijci ukupno su osvojili 203 medalje.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.