NOVI DIREKTOR Posao će raditi honorarno

Kožulj: Neka ne ponavljaju naše greške

17.03.2009.
u 08:30
Pogledaj originalni članak

U nastojanju da svoje bivše najbolje plivače zadrže u obitelji, čelni ljudi hrvatskog plivanja u nedjelju su u Osijeku donijeli još jednu mudru odluku.

Gordana Kožulja (32), bivšeg svjetskog prvaka i svjetskog rekordera u leđnom plivanju (i dobitnika niza nagrada među kojima je i državna nagrada za šport Franjo Bučar) imenovali su novim direktorom hrvatske plivačke reprezentacije.

Iako će taj posao raditi honorarno (profesionalno je angažiran u agenciji Madison Consulting), Gordan mu prilazi s velikim uzbuđenjem i entuzijazmom s kojim je pristupao i svojim najvećim utrkama. Njegovo direktorovanje u reprezentaciji neće se svesti samo na izborničku dužnost.

Traženje sponzora
– U plivanju su rezultati sve, tako da izbor reprezentacije nije posebno složen posao. Nešto je važniji pri sastavljanju štafeta. No i taj dio vam može donijeti male neugodnosti nemate li jasne kriterije. Zato želim što bolju komunikaciju s plivačima i njihovim trenerima. Želim imati vrlo intenzivne kontakte s plivačima, pomoći im savjetom tako da ne mora svatko od njih iznova učiti na svojim pogreškama. Jasno, radit ću i na traženju sponzora, ugovorima s proizvođačima opreme. Odgovoran je to posao, ali vjerujem da mogu pomoći – najavio je Kožulj.

Ima malih problema s nostrifikacijom svoje sveučilišne diplome (završio je političku ekonomiju na sveučilištu Berkeley), ali se nada da će birokraciju uvjeriti da ona vrijedi više od bolonjske tri godine. I bit će, kao i dosad, otvoren za medije, od kojih također očekuje pomoć.

Pogledajte na vecernji.hr