Pancerica će na utrci držati Ivičin zglob fiksiranim

Kostelić: Ni sam ne znam kako sam čitav

Foto: Reuters
Ivica Kostelić (1)
Foto: AFP
Ivica Kostelić (1)
Foto: AFP
Ivica Kostelić (1)
Foto: ''
'Janica_Twitter'
Foto: AFP
Ivica Kostelić (1)
Foto: Reuters
Ivica Kostelić (1)
Foto: Reuters
Ivica Kostelić (1)
Foto: Reuters
Ivica Kostelić
19.01.2012.
u 10:27
– Koljena su mu super, leđa su malo natučena, a stradao je samo desni gležanj – kaže fizioterapeut Pršo.
Pogledaj originalni članak

Dugo nismo čuli da je Ivica Kostelić pao, a upravo se to zbilo jučer pri kraju drugog treninga spusta u Kitzbühelu. Posljednjeg pada ne sjeća se ni direktor reprezentacije Vedran Pavlek:

Imao je sedmo vrijeme

– Ivica se zaustavio u mreži. Rekao mi je da ga boli jedino gležanj i da je poderao kombinezon. Kaže da je rukama pokušavao usporiti kretanje tijela po snijegu.

A što se zapravo dogodilo na opakom Streifu? Na posljednjem prolazu Ivica je zaostajao svega 61 stotinku (sedmo vrijeme) iza vodećeg Cuchea. No tada je pri brzini od 125 km/h zapeo ramenom za kolac, što ga je zarotiralo i bacilo. Vidjevši iz ciljne ravnine da je Ivica pao, otac Ante i sestra Janica jako su se zabrinuli, a Janica je, po pisanju austrijskih portala, i zaplakala.

No nakon kraćeg napetog iščekivanja Ivica je sam ustao i na skijama se spustio u cilj. Štoviše, odmah je otišao na trening slaloma, a Janica je na Twitteru objavila sliku Ivičina razderanog kombinezona.

– Iskoristio je to što mu je zglob još bio vruć. Za četvrtak je prognoza kiša pa treninga vjerojatno neće biti baš kao ni superveleslaloma u petak zbog snijega, dok za subotu predviđaju djelomično proljepšanje pa se spust možda ipak održi – rekao je Pavlek.

Bio sam priseban

Nakon pada Ivica se javio fizioterapeutu Zoranu Prši, koji je iz Zagreba pohitao prema Kitzbühelu.

– Ivo mi se javio rekavši da ni sam ne zna kako je čitav, da u životu tako nije pao.

Novinarima je Kostelić izjavio:

–  Bio sam priseban cijelo vrijeme. Hvala Bogu, imao sam sreće da se nisam teško ozlijedio. Uganuo sam gležanj, no nadam se da me to neće omesti da nastupam.

Odmah po dolasku Pršo je pregledao Ivicu i testirao funkcionalnost lokomotornog sustava:

– Koljena su super, leđa su malo natučena. Ivici je stradao desni skočni zglob koji je prilično istegnut. Bit će teško ugurati nogu u pancericu, no ona će taj zglob držati fiksiranim. Sigurno je da će ga zaboljeti u lijevom zavoju, no morat će stisnuti zube, neke stvari ne mogu proći za 12 sati. Vjerujem da nastup na utrci nije upitan i da će adrenalin učiniti svoje u potiskivanju osjećaja boli – izvijestio je fizioterapeut.

Natko Zrnčić Dim jučer je bio 26. uz zaostatak od 2.23 sekunde.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VK
vražje_kopito
14:41 19.01.2012.

spust nije za trtaroše i ziheraše