Brutalni safety car!

Košta samo 180 tisuća €, ima 581 KS, a do stotke dođe za 3,8 sekundi

Foto: AFP
Košta samo 180 tisuća €, ima 581 KS, a do stotke dođe za 3,8 sekundi
11.03.2010.
u 09:23
Koji je automobil koji Schumacher nikako ne smije prestići? Pa safety car formule 1, naravno! Nasmijao se u šali Nijemac prije nego što je u Ženevi skinuo plahtu s novoga sigurnosnog automobila, a svima su se vilice spojile s prsima.
Pogledaj originalni članak

Nikada se na utrkama formula 1 nije pojavilo brutalnije “cestovno” vozilo od onoga koje motor pali u nedjelju. Ključeve je dobio Bernd Mayländer, a vozit će ga u slučaju pljuska ili nesreće na stazi. Njemački vozač mercedesa imat će težak zadatak voziti dovoljno brzo po mokroj pisti.

No, u ruci će mu biti upravljač retro superautomobila sa 6.3 V8 motorom od 571 KS s gullwing vratima koji do stotke dolazi za samo 3,8 sekunda. Oni punijeg džepa moći će kupiti cestovnu inačicu za sitniš od 180 tisuća eura, a postiže brzinu do 317 km/h. Obični smrtnici mogu ga provozati u igrici Gran Turismo 5.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.