LOŠ DAN...

Kazahstanci zaustavili Karlovića i Konjuh i ostavili ih bez četvrtfinala

Foto: Sarah Meyssonnier/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Kazahstanci zaustavili Karlovića i Konjuh i ostavili ih bez četvrtfinala
14.07.2021.
u 21:29
Bio je to njihov treći međusobni susret i prvi poraz hrvatske tenisačice koja je ove godine dobila Kazahstanku u Beogradu, te 2015. u Pragu
Pogledaj originalni članak

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira u Budimpešti nakon što je u dvoboju 2. kola izgubila od Kazahstanke Julije Putinceve 4-6, 3-6.Bio je to meč u kojem su tenisačice čak 10 puta gubile svoje servise. Nažalost, Ana je šest puta gubila svoj servis, a njezina suparnica četiri.

Kazahstanka je bolje ušla u meč i povela je 2-0 uz rani break. No, Konjuh se vratila izjednačivši na 2-2. Uslijedila su čak četiri breaka nakon kojih je rezultat bio 4-4. Putinceva je potom uspjela osvojiti svoj servis sa 5-4, te načiniti još jedan break za 6-4 nakon 46 minuta igre.

U drugom setu, prvi break je načinila Konjuh stigavši do vodstva 2-1. No, 42. tenisačica svijeta je uzvratila sa četiri gema u nizu stigavši do prednosti 5-2. Konjuh je smanjila na 5-3, a potom spasila tri meč lopte, nažalost ne i četvrtu. Bio je to njihov treći međusobni susret i prvi poraz hrvatske tenisačice koja je ove godine dobila Kazahstanku u Beogradu, te 2015. u Pragu. Putinceva će u četvrtfinalu igrati protiv Ukrjinke  Katerina Kozlove.

 

 

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira u Newportu nakon što je u dvoboju 2. kola izgubio od prvog nositelja Kazahstanca Aleksandera Bublika sa 6-7 (5), 6-4, 1-6. "Div sa Šalate" je odigrao jako dobra prva dva seta tijekom kojih nije izgubio svoj servis spasivši obje break-lopte Bublika u trećem gemu prve dionice. Nažalost, u trećem setu više nije bilo mirnoće i svježine i pobjeda je otišla na stranu 37. tenisača svijeta. Bio je to njihov prvi međusobni susret.

U prvom setu oba tenisača su držala svoj servis pa je odluka pala u trinaestoj igri. Kazahstanac je poveo sa 3-1, Karlović se vratio izjednačivši na 3-3, imao je i 5-5, no 24-godišnji tenisač svijeta je osvojio dva poena u nizu za 7-5.

Karlović je u drugom setu zaigrao još bolje i pri rezultatu 3-3 je načinio break koji se pokazao presudnim. Do kraja je mirno zadržao svoj servis za 6-4 i 1-1 u setovima.

Nažalost, treći set je otišao na Bublikovu stranu. Prvi break je napravio za 3-1, a drugi za 5-1 nakon čega je priči bio kraj.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.