Kalkulacije

Kombinacije uoči raspleta: Evo što Hrvatskoj treba za plasman na Euro

Foto: Davor Javorović/Pixsell
Hrvatska reprezentacija
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Hrvatska reprezentacija
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Hrvatska reprezentacija
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Hrvatska reprezentacija
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Hrvatska reprezentacija
08.10.2019.
u 08:20
Kiksali smo i zakomplicirali si situaciju koja je mogla biti znatno komotnija. Ipak, moramo ići dalje i spremati se za novu utakmicu. Za plasman na EP treba nam 15 bodova i nije bitno kada ćemo ih osvojiti – naglasio je Dalić
Pogledaj originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija u rujanskim je ogledima osvojila četiri boda (pobjeda u Slovačkoj i remi u Azerbajdžanu) te je trenutačno vodeća u skupini E.

Vatreni su odigrali pet utakmica i imaju deset bodova, na prvom su mjestu, a budući da je Slovačka na gostovanju uspjela svladati Mađarsku s 2:1, Slovaci i Mađari sada imaju isti broj odigranih utakmica i po bod manje u odnosu na našu izabranu vrstu.

Wales ima šest bodova nakon četiri odigrane utakmice pa teoretski i momčad koju predvodi Gareth Bale također može doći na devet bodova iz pet ogleda. Do kraja je Dalićevim reprezentativcima ostalo odigrati domaće utakmice protiv Mađarske i Slovačke te gostujući susret kod Walesa.

Dakle, za prva dva mjesta u skupini, koja direktno vode na Euro 2020., Hrvatska ima dvije meč-lopte ispred vlastitih navijača. Ako dobijemo Mađare i Slovake, priča je zaključena. U tom slučaju ni eventualni poraz od Walesa ne bi ništa značio.

Naravno, postoje varijante i prema kojima bi i 15 bodova bilo dosta, a o tome je nakon zadnje utakmice progovorio i sam izbornik Dalić:

– Kiksali smo i zakomplicirali si situaciju koja je mogla biti znatno komotnija. Ipak, moramo ići dalje i spremati se za novu utakmicu. Za plasman na EP treba nam 15 bodova i nije bitno kada ćemo ih osvojiti – naglasio je Dalić.

Ipak, bilo bi krasno već u sljedećem ogledu svladati Mađare i uzeti sudbinu u svoje ruke, izboriti te meč-lopte pa neka naši rivali razmišljaju o kombinacijama i rezultatima drugih utakmica.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

ON
ON
09:45 08.10.2019.

Točno,kiksali smo i zakomplicirali si stvar,ja bih još dodao kao i uvjek i u svemu od našeg osamostaljenja pa do danas.

PI
pidocha
10:08 08.10.2019.

Najjednostasvnija:Slovačka dobija Wels 2:0 ili 3:1 mi Mađarsku i gotove kvalifikacije.Slovačkoj je bitna utakmica protiv Azera,a protiv nas mogu izaći sa rezervnim sastavom.Ako Wels ne izgubi onda ima bezbroj kombinacija....

VL
vladek
13:22 08.10.2019.

Na tekmi u Splitu će 30.000 gledaoca navijati da naši izgube.