KOŠARKAŠ GODINE

Klupska košarka u kolapsu, nema novca, ali i slabo radimo

Foto: 'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
Klupska košarka u kolapsu, nema novca, ali i slabo radimo
12.01.2013.
u 12:00
- Nakon Papaloukasa nema više visokog razigravača koji može tako kvalitetno igrati kao Planinić
Pogledaj originalni članak

Priča o tome tko će biti hrvatski izbornik na ovogodišnjem EP-u baš se i ne razvija dobro. Prošloljetni izbornik Jasmin Repeša na udaru je strogog pravilnika španjolske lige koji tamošnjim klupskim trenerima ne dopušta reprezentativni angažman, a njegov potencijalni nasljednik Neven Spahija u to vrijeme mogao bi biti izbornik negdje drugdje.

U Kinu kao instruktor

– Bilo bi najbolje da Repeša to vodi i nitko drugi, da on u Sloveniji dovrši započeto. No, ako je u pitanju viša sila, bilo bi nepošteno očekivati da besplatno radi za reprezentaciju i da zbog toga ostane bez klupskog ugovora – ističe Spahija i dodaje:

– Čini mi se da je to pravilo španjolske lige teško oborivo. Radio sam tamo, znam koliko je liga jaka, dobro organizirana i koliko se drži do pravila. Iz te perspektive gledano, prije mi se čini da Jasko neće moći voditi Hrvatsku, nego da hoće. Prvi koji je izigrao to pravilo bio je Aito. U reprezentaciju je otišao iz Joventuta, a nakon reprezentativnog ljeta potpisao je za Unicaju. Negdašnji hrvatski izbornik danas putuje u Kinu gdje će provesti 15 dana kao gost tamošnjeg nacionalnog saveza.

– Okuplja se reprezentacija do 19 godina pa ću održati neka predavanja i raditi malo kao instruktor, a i najavili su mi Kinezi i razgovor o nekom projektu. Bili su vrlo ažurni u prepisci sa mnom.

Je li to Spahija kandidat za mjesto izbornika kineske seniorske vrste?

– Ne bih o tome govorio, tek ako mi se to ponudi možemo razgovarati. Osim toga, neću nikakve odluke donositi dok se ne vratim.

S obzirom na to da je bez angažmana, Spahija je bio u prilici pozornije pratiti ABA ligu.

Klubovi slabo posluju

– Izbjegavam gledati poredak, jer gledati Cibonu, Split i Zadar u donjem dijelu tablice tragedija je hrvatske klupske košarke. Nije sve u financijama, očito je i da nismo radili dobro. Trebalo bi raditi na tome kako bolje raspolagati proračunima, ali i kako bolje selektirati igrače. U izboru košarkaša godine i Spahija je ustoličio Zorana Planinića.

– Nakon Papaloukasa nema više visokog razigravača koji može tako kvalitetno igrati. Ja mu u reprezentaciji ne vidim alternativu jer se Ukić profilirao kao \"combo\" branič i više mu paše kada igra s klasičnim razigravačem kao što su Diamantidis ili Jasikevičius. Ispred Ukića je Popović koji je najjači kada igra s igračem jakim na lopti. Bogdanović je već nakon prve ozbiljne sezone vani pokazao da je jedan od najboljih strijelaca u Europi. Bez njega je svima teško – kaže Spahija.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.