27. izdanje

Kenijska dominacija na zagrebačkom maratonu

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagrebački maraton
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagrebački maraton
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagrebački maraton
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagrebački maraton
14.10.2018.
u 23:37
U utrci građana na pet kilometara pobijedili su Dino Bošnjak i Sarah Bauer.
Pogledaj originalni članak

Kenijac Hosea Kiplagat Tuei i Srpkinja Olivera Jevtić pobjednici su 27. zagrebačkog maratona koji se trčao zagrebačkim ulicama. U muškoj su konkurenciji čak prva četiri natjecatelja bili Kenijci, Tuei je pobijedio s rezultatom 2:17,08. Odmah do Kenijaca poredali su se hrvatski maratonci Goran Grdenić (2:26,21) i Antun Pavelić (2:34,49). Goran je imao razloga za dvostruko slavlje jer, uz sjajno peto mjesto, istrčao je i osobni rekord u maratonu.

– Dobili smo potencijalno dobrog maratonca za buduća natjecanja. Goran ima 28 godina i pred njim su najbolje godine za trčanje maratona. Ovaj je rezultat čak blizu deset najbolje istrčanih maratona u Hrvatskoj – rekao je Mladen Katalinić, izbornik hrvatske atletske reprezentacije.

Olivera Jevtić pobijedila je u vremenu 2:37,11 ispred Kenijke Hellen Jepkosgei Kimutai (2:41,13) i Mateje Matošević Hačić (2:48,07).

– Očekivao sam bolje Matejino vrijeme, ali treba priznati da uvjeti za maraton nisu bili baš najbolji jer je bilo pretoplo – istaknuo je Katalinić.

I u obje konkurencije polumaratona gledali smo kenijsko slavlje. Prva dvojica su Kimaiyo i Kosgei, a najbolji hrvatski atletičar bio je Ivan Maletić na četvrtom mjestu. Kod polumaratonki prve dvije bile su Oigo i Mbatha, dok je sjajna treća bila hrvatska reprezentativka Bojana Bjeljac (1:13,28). Bojana je ujedno istrčala osobni rekord, a za pobjednicom je zaostala samo 18 sekundi. U utrci građana na pet kilometara pobijedili su Dino Bošnjak i Sarah Bauer

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar strazar
strazar
06:43 15.10.2018.

znaci prvi vas dotrcao 10 minuta kasnije? a srpkinja pobjednica,lijepo

TR
trabant7
10:56 15.10.2018.

A nagrade??