tekvondo

Kelava dobio i uz dvostruki lom ruke, Ukrajinac u bolnici

Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL'
Kelava dobio i uz dvostruki lom ruke, Ukrajinac u bolnici
11.11.2012.
u 14:30
SESTRE ZANINOVIĆ Splićanke su također došle na turnir ali samo kao navijačice
Pogledaj originalni članak

Više od 550 borbi održano je prvog dana 18. Croatia Opena u tekvondou. U takvoj masi okršaja ni ne čudi liječničko izvješće o četiri padanja u nesvijest prigodom nokauta, o nizu rasječenih arkada, jednom slomljenom nosu i jednoj slomljenoj ruci.

A na dva mjesta, desna podlaktica, slomljena je hrvatskom tekvondašu Divjanu Martinu Kelavi (68 kg). Čovjek je i sa dvostrukim lomom pobijedio u četvrtfinalu, ali mu je liječnički zabranjen nastup u polufinalu nakon čega je završio u bolnici. Ukrajinac kojem je slomljen nos dospio je u bolnicu Sestre milosrdnice bez znanja engleskog i bez novca pa je spašavati stvar morala glavna tajnica Hrvatskog tekvondo saveza Mihaela Štrok.

Junak dana bio je i 16-godišnji Splićanin Lovre Brečić (54 kg) iz splitskog Marjana koji je nadvisio svu svoju seniorsku konkurenciju. U finalu je nastupio i njegov godinu dana stariji klupski kolega Luka Bugarin koji je iznenadio dugogodišnjeg hrvatskog vladara kategorije do 58 kg Stipu Jarlonija.

Izgubila je, ali manje neočekivano, i svjetska i europska doprvakinja Marina Sumić (62 kg). Nju je pobijedila najveća hrvatska joj suparnica i reprezentativna kolegica Antonija Žeravica (6:4). Druga reprezentativna uzdanica Martina Zubčić (57 kg) ovaj se puta morala zadovoljiti s trećim mjestom. \'Zubka\' je u polufinalu naletjela na veliku rivalku Izraelku Bat-El Gaterer i u sjajnoj borbi izgubila 10:12.

Od hrvatskih tekvondaša slavili su Nikola Bojo (87 kg) i Vedran Golec (preko 87 kg). Kod žena pobjednica su bile još i Jelena Ivančić (53 kg) i Lana Caktaš (73 kg).

Na najvećem europskom turniru pojavile su se i sestre Zaninović, ali samo kao navijačice. Luciji trne ruka, a imala je i operaciju oka, a Ana je imala problema s urastanjem nokta na nozi pa seke nisu bile spremne. No, Ana će ipak nastupiti na skorašnjem Svjetskom kupu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.