UŽASNE VIJESTI

Oštra odluka suda za vatrenog. Vušković je dobio žestoku kaznu i završava karijeru?

Foto: Frank Rumpenhorst/DPA
Foto: Frank Rumpenhorst/DPA
Foto: Frank Rumpenhorst/DPA
Foto: Frank Rumpenhorst/DPA
Foto: Frank Rumpenhorst/DPA
Foto: Frank Rumpenhorst/DPA
30.03.2023.
u 13:02
Nitko se nije nadao tome da će mladi reprezentativac dobiti zabranu igranja od dvije godine
Pogledaj originalni članak

Službeno je poznata odluka o suspenziji za hrvatskog nogometaša Marija Vuškovića, člana HSV-a, koji je jesenas pao na dopinškom testu, a donio ju je sportski sud Njemačkog nogometnog saveza (DFB). Iako je Vušković prije samo deset dana odbio nagodbu, kojom bi bio suspendiran na tek godinu dana, uvjeren u svoju nevinost te da može doći do pozitivnijeg ishoda, na kraju će morati pauzirati čak dvije godine. 

Suspenzija mu se broji od 15. studenoga prošle godine, što znači da se nogometu može vratiti tek 15. studenoga 2024. godine, što je zaista dugačko razdoblje. Ovo su vrlo  teške i neočekivane vijesti za tako mladog nogometaša koji se tek ustalio u redovima poznatog njemačkog kluba.

Podsjećamo, Vušković je bio pozitivan na supstanciju EPO, koja se uzima intravenozno te se smatra jednim od najtežih dopinških prekršaja u sportu uopće. Vuškoviću su bila pozitivna dva uzorka, imenima A i B.

Ostaje vidjeti kako će ova suspenzija utjecati na starijeg Vuškovića i hoće li se uopće moći vratiti na razinu profesionalnog igranja nogometa u Bundesligi ili u nekom ozbiljnijem klubu. Ovo je svakako veliki udarac i za Igora Bišćana koji je ozbiljno računao na usluge bivšeg braniča Hajduka. 

Marijev mlađi brat Luka na meti je mnogih europskih klubova poput PSG-a i Manchester Cityja. 

 

 

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

ST
starsandstripes
13:26 30.03.2023.

zasto bi zavrsio karijeru...jos je mlad i za godinu i pol moze opet biti dobar igrač...pa neće zaboraviti igrati nogomet

Avatar Stradun
Stradun
13:19 30.03.2023.

Mladić nije pristao na kraću kaznu vjerojatno jer se ne ćuti krivim.

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
13:17 30.03.2023.

Da spasu nekog svog utopili stranca. Ali samo dalje u borbu i glavu gore. Ništa nije izgubljeno. Ima i drugih sudova. A ni dvije godine za nekog tko ima nepune 22. g. nije kraj svijeta.