DAVISOV KUP Hrvatska u Japanu

Karlović se vraća, Prpić uvjeren: Bolji smo, moramo pobijediti!

Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'
Karlović se vraća, Prpić uvjeren: Bolji smo, moramo pobijediti!
21.09.2011.
u 19:34
Roger Federer očito je gladan naslova u Davisovu kupu, pa bi uz Wawrinkinu pomoć mogao zapapriti Amerikancima
Pogledaj originalni članak

Najbolji hrvatski tenisači u prvom će kolu Svjetske skupine Davisova kupa 2012. godine gostovati u Japanu. Odlučeno je tako ždrijebom u Bangkoku u kojem smo mi bili sedmi nositelji, a kako se s Japanom dosad nismo sastajali, domaćin je određen dodatnim izvlačenjem. Susret će se igrati od 10. do 12. veljače, u tjednu nakon Zagreb Indoorsa.

Japanu je ulazak u Svjetsku skupinu (nakon 26 godina) omogućila pobjeda od 4:1 protiv Indije. Njihov prvi reket, 21-godišnji Kei Nishikori – koji je trenutačno 54. na ATP listi, ali vrijedi više jer je prvi turnir osvojio već sa 18 godina – bez teškoća je svladao i Bopannu i Vardhana, ne izgubivši ni seta. Protiv Marina Čilića vodi sa 2:1 u međusobnim susretima, a pamtljiva je bila njegova pobjeda u pet setova (i isto toliko sati) nad Čilićem na lanjskom US Openu.

– Taj meč ne treba uzimati kao mjerilo jer je Marina u petom setu slomila vrućina. Nishikori je vrlo dobar tenisač, ali mi imamo i kvalitetu i širinu. Za suparnika smo dobili momčad koju možemo i trebamo pobijediti – kazao je hrvatski izbornik Goran Prpić, koji će za dvoboj s Japancima moći računati i na Ivu Karlovića.

Pobjednik japansko-hrvatskog sučeljavanja u četvrtfinalu će na boljeg iz dvoboja Njemačka – Argentina.

Od ostalih susreta najviše pozornosti privlači švicarsko-američko odmjeravanje u kojem će Švicarci biti domaćini. Roger Federer očito je gladan naslova u Davisovu kupu pa bi, uz Wawrinkinu pomoć, mogao zapapriti Amerikancima, koji vode s 2:1 u međusobnim susretima.

Ostali parovi: Španjolska – Kazahstan, Austrija – Rusija, Kanada – Francuska, Češka – Italija i Srbija – Švedska.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.