RIJEKA Momčad s Kantride bit će izmijenjena za proljeće, ali tek nakon analize

Kapetanu Anasu novi ugovor

03.12.2008.
u 16:59
Pogledaj originalni članak

Bliži se kraj prvenstva, čemu se u riječkom nogometnom prvoligašu vesele. Bila je to polusezona puna turbulencija i oscilacija u igri.

Za kraj u nedjelju pred svojim navijačima Riječani moraju osvojiti tri boda kako bi zadržali priključak s gornjim dijelom ljestvice, na koji bijeli ciljaju na proljeće.

Škoro odlazi
Nakon posljednjeg kola slijedi analiza polusezone koju će, kao i učinak svakog pojedinog igrača, provesti stručni stožer na čelu s trenerom Robertom Rubčićem. Da će promjena biti, to je sigurno, a već su i počele.

Naime, napadač Alen Škoro koji već dugo pauzira zbog ozljede ligamenata dogovorio je s Rijekom raskid ugovora. Njegovim će stopama zasigurno krenuti još nekoliko igrača, no Rijekin direktor Mario Rubeša nije još htio otkriti njihova imena.

Kupujmo hrvatsko!
- Prvo ćemo pričekati analizu trenera, a zatim ćemo vidjeti koliko igrača želi dovesti i na kojim pozicijama. Svi znamo što se događalo u ovom dijelu sezone, a postojali su objektivni razlozi za brojne odlaske i dolaske igrača ljetos. No, to je sada za nama. Usmjereni smo na dugoročnu klupsku politiku i cilj nam je zadržati 70 posto momčadi te joj dodati još tri-četiri kvalitetna pojačanja. Ta okosnica momčadi bit će sastavljena većinom od naših igrača i igrača iz regije - kaže direktor Rubeša.

Tako su već ponuđeni novi dvogodišnji ugovori vrataru Velimiru Radmanu i braniču Faustu Budicinu.

Cilj Europska liga
Razgovara se i o novom ugovoru s kapetanom Anasom Sharbinijem.

Govori se i o povratku bivšeg Rijekina napadača Radomira Đalovića, čiji je klub austrijski Rapid zapao u teškoće, no i to je zasad samo priča.

Jasno je da se na proljeće želi više no što je momčad pokazala u jesenskom dijelu prvenstva.

- Nadamo se da ćemo nakon kvalitetnih zimskih priprema na proljeće igrati mnogo bolje i ostvariti cilj, a to je ulazak u Europsku ligu - zaključio je Rubeša.

Pogledajte na vecernji.hr