TRENER U STRAHU DA NE IZGUBI SAMOPOUZDANJE

'Kalinića trebam uvoditi postepeno'

Foto: AFP
'Kalinića trebam uvoditi postepeno'
16.01.2010.
u 13:40
Menadžer Blackburna Sam Allardyce i dalje inzistira na svojoj filozofiji da hrvatskog napadača Nikolu Kalinića mora postepeno uvoditi u svijet premierligaškog nogometa.
Pogledaj originalni članak

Od prošloljetnog transfera iz Hajduka vrijednog 6 milijuna funti, Kalinić je u dresu Roversa upisao 12 premierligaških nastupa, ali samo jedan od prve minute.

Iako je u četvrtak u prvoj polufinalnoj utakmici protiv Aston Ville na Ewood Parku (1-0 pobjeda Aston Ville) u Carling Cupu Kalinić bio najopasniji igrač Roversa (pogodio dvije vratnice), Allardyce objašnjava da ga i dalje ima namjeru uvoditi s klupe za rezerve.

- Njegova igra protiv Ville sugerira da je spreman za nastupe od prve minute, ali strah me da ako ne zabije, da bi njegovo samopouzdanje moglo nepovratno nestati – rekao je Allardyce uz dodatak:

- Nismo ga doveli da bi bio naš glavni igrač ove sezone. Cilj nam je postepeno ga uvoditi u igru.

Blackburn je trenutno 13-plasirana momčad premierligaške ljestvice s 21 osvojenim bodom, a sljedeći mu je protivnik u nedjelju u 22. prvenstvenom kolu na Ewood Parku devetoplasirani Fulham.

Kalinić će u utakmici s Fulhamom vrlo vjerojatno priliku ponovo čekati na klupi za rezerve. Dosad je u dresu Roversa bivši napadač Hajduka zabio tri gola, dva u Carling Cupu i jedan u FA Cupu, dok još nije osjetio slast postignutog gola u Premiershipu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.