BRAVO!

Kakvo priznanje za hrvatski nogomet: Ovo budi nadu...

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Kakvo priznanje za hrvatski nogomet: Ovo budi nadu...
01.01.2021.
u 19:22
Igrači koji su birani, morali su ispuniti dva kriterija - nisu smjeli biti stariji od 24 godine, a u Europskoj ligi su morali debitirati 2020. godine.
Pogledaj originalni članak

 

Dinamov dvojac Joško Gvardiol i Lovro Majer, te Rijekin vratar Ivan Nevistić izabrani su u najbolju momčad mladih igrača Europske lige, objavila je Europska nogometna federacija (UEFA).

UEFA je idealnih 11 objavila na svojim službenim stranicama, a laureate su birali njezini reporteri.

Igrači koji su birani, morali su ispuniti dva kriterija - nisu smjeli biti stariji od 24 godine, a u Europskoj ligi su morali debitirati 2020. godine.

Iznimka su bili oni igrači koji su debitirali ranije, ali su do sada imali zanemarivu ulogu.

Tako su u idealnih 11 uvrštena tri mlada hrvatska nogometaša. Za Nevistića se navodi kako je "mladi vratar odigrao sve utakmice za Rijeku sakupivši 28 obrana."

Gvardiola smatraju "prototipom modernog srednjeg braniča i ključnim čovjekom Dinamove obrane koja je ove sezone primila samo jedan pogodak u grupnoj fazi", dok je Majer "važna Dinamova karika sa sjajnim izvedbama u grupnoj fazi, tehnički profinjen igrač, brz, okretan s dobrim ‘njuhom’ za gol."

IDEALNIH 11:

IVAN NEVISTĆ (22, Rijeka) - JOŠKO GVARDIOL (18, Dinamo), David Carmo (21, Braga), Wesley Fofana (19, Leicester Cit), Sven Botman (20, Lille) - Florian Wirtz (17, Bayer Leverkusen), Tekefusa Kubo (19, Villarreal), LOVRO MAJER (22, Dinamo), - Amine Gouiri (20, Nica), Darwin Nunez (21, Benfica), Donyell Malen (21, PSV Eindhoven).

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

HR
hrvat123
00:54 02.01.2021.

nema ni jednog iz Hajduka ? sad se bude Hajduk zalil jer i oni su igrali valjda nekaj u Evropi a imaju jako puno mladih zvijezda koje su trebale biti u toj momcadi ali sad su jos doveli mladog jako uspjesnog cetvrtog golmana iz Engleskog nekog klubica i mozda je i on trebal biti na toj listi ali mora da je Dinamo i Mamic i Suker i tko zna tko sve kriv, zalba ide na 100 adresa

Avatar odvratni_ZG_kurir
odvratni_ZG_kurir
22:36 01.01.2021.

Za ovo je kriv Hrvatski nogometni Savez i Davor Šuker!