ŽELE GA CITY I UNITED

Jurčić: Barca bi bila neozbiljna da pusti Rakitića

Foto: S.Lau/DPA/PIXSELL
Jurčić: Barca bi bila neozbiljna da pusti Rakitića
19.12.2014.
u 11:16
– Bilo bi neozbiljno da ga Barcelona pusti nakon samo jedne polusezone, a Barcelona nije neozbiljan klub – analizira trener Krunoslav Jurčić, Rakitićev prethodnik u dresu hrvatske reprezentacije
Pogledaj originalni članak

Derbi u Manchesteru između Cityja i Uniteda vodi se u tome tko će pobijediti u utrci za Ivana Rakitića. Prema pisanju engleskih medija, oba su kluba pripremila 25 milijuna eura s kojom mašu ispred nosa čelnicima Barcelone koji su ga ljetos doveli iz Seville za 18 milijuna eura. Nije to iznos na koji će Katalonci protrnuti, ali mogli bi nešto i zaraditi.

Kod nas instant-transferi

"Hrvat je došao iz Seville kako bi dugoročno zamijenio legendarnog Xavija, ali na Nou Campu nije impresionirao, a trener Louis Enrique nije ga uspio uklopiti na pravi način u momčad", pišu Englezi. Manuel Pellegrini ga u Cityju želi kako bi zamijenio Franka Lamparda koji se vraća u siječnju u New York City, a i Louis van Gaal plavokosog veznjaka prati godinama. No, koliko je realno da Ivan već ove zime napusti Barcelonu?

– Sumnjam! Bilo bi neozbiljno da ga Barcelona pusti nakon samo jedne polusezone, a Barcelona nije neozbiljan klub – analizira trener Krunoslav Jurčić, Rakitićev prethodnik u dresu hrvatske reprezentacije, i dodaje:

– Nisu ga doveli preko noći, pratili su ga dulje vrijeme kako igra u Sevilli i dobro znaju što može. Međutim, Barcelona je specifična sredina, tamo je Leo Messi faca, a i mnoge razvikane zvijezde, recimo Zlatan Ibrahimović, tamo nisu izdržale, Messi ih je sve istisnuo. Barcelona, kolokvijalno rečeno, ždere igrače. Konkretno, i Neymar se njemu mora podrediti, a Rakitić ima ograničeno kretanje, mora se držati strogo desne strane i ne napuštati je, dok je u Sevilli imao veću slobodu kretanja. No, uvjeren sam da naš veznjak neće izgorjeti, jer vrlo je inteligentan, znat će to izdržati i prilagoditi se – kaže bivši trener plavih.

U Hrvatskoj smo se naviknuli na instant-transfere, na to da igrači poslije par solidnih utakmica napuštaju klub. Međutim, u najvećim sredinama to je rijedak slučaj, tamo su spremni pričekati da igrač pokaže maksimum.

Doći će njegovo vrijeme

Sezona mu je počela sjajno, no u dvije najvažnije utakmice – u El Clasicu u borbi za ligaški vrh te u onoj s PSG-om u borbi za prvo mjesto u skupini Lige prvaka, trener Luis Enrique nije ga uvrstio među početnu jedanaestoricu. Ima uspona i padova u igri, u nekima briljira, a u drugima je jedva vidljiv. Mnogi kažu da je za igru Barcelone naš 
reprezentativni adut previše spor.

– Barcelona je puno veći klub od Seville i potrebno mu je vrijeme adaptacije, ali uvjeren sam da će doći Raketino vrijeme i u Barceloni – zaključuje analizu Krunoslav Jurčić. U prilog bi Raketi moglo ići i to što je Xavi sve bliži odluci da zauvijek skine kopačke, te uskoči u trenersku ulogu:

– Želim biti trener Barce, kopirati Pepa Guardiolu. Moji su dani odbrojani, tijelo više ne sluša, trebam biti realan – kazao je Xavi, te odabrao svoje nasljednike u veznom redu:

– Siguran će da će Busquets, Sempera i Rafinha u klubu ostati još desetljeće.

Rakitića, svoju zamjenu, nije spomenuo.  A Zašto?

>>Ivan Rakitić izabran među 11 najgorih igrača u Primeri

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

BO
bortox
11:49 19.12.2014.

Kad to kaže... jedan vrhunski stručnjak kao što je Jurčić, tata i mama kontoliranog nogometa...nema mjesta raspravi

ĆA
ćaćaća
13:47 19.12.2014.

siguran sam da neće dugo u barci..odličan igrač koji nema motoriku za igrača barce..još jedna stvar koja pokazuje da neće dugo je što podilazi klubu izjavama do bole..velikanima nije do podilaženja..to pali u hrvatskoj..

CO
cokta
18:26 19.12.2014.

Slusaj ovo:" analizira trener Krunoslav Jurčić, Rakitićev prethodnik u dresu hrvatske reprezentacije"😳😳😳😳 Muuuuuuuuhhhhhhhhhaaaaa Izjava tjedna