POTENCIJALNI kockasti

Jurčević: Gavranović se tek treba dokazati u Schalkeu

Foto: Antonio Bronić/VLM
Jurčević: Gavranović se tek treba dokazati u Schalkeu
03.02.2010.
u 15:48
- Prelazak u Schalke veliki je korak u Gavranovićevoj karijeri, no na širem popisu već imamo osam napadača - kaže Nikola Jurčević.
Pogledaj originalni članak

Nitko iz stožera izbornika Slavena Bilića dosad nije gledao Hrvata Marija Gavranovića (20), mladog švicarskog reprezentativca koji je prije nekoliko dana iz Xamaxa prešao u Schalke. Gavranović je napadač, za mladu švicarsku nogometnu vrstu (igrači do 21 godine) odigrao je 16 utakmica i postigao tri pogotka. No, nije igrao za A reprezentaciju, pa još može konkurirati i za nastup u hrvatskoj nacionalnoj momčadi. Baš kao što je učinio i Rakitić.

– Sve informacije o Gavranoviću imamo iz medija – rekao je Bilićev pomoćnik Nikola Jurčević.

Hoćete li ga ići gledati?

– Pričekajmo malo. Gavranović je prelaskom u Schalke napravio veliki korak u karijeri, zakoračio je na startnu poziciju prema hrvatskoj reprezentaciji. A dobrim igrama u Schalkeu trebao bi privući pozornost na sebe. Ipak, treba pritom znati da u reprezentaciji imamo inflaciju napadača! Uz već provjerene Olića, Eduarda, Petrića i Klasnića, tu su i nadareni Mandžukić, Kalinić i Jelavić, pa Bilić – kaže Jurčević.

Dakle, Hrvatski nogometni savez nije jurnuo prema Gavranoviću. Barem ne zasad.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr