Finale PH

Jugaši u Gružu nisu izgubili od 2008., uz ulaznicu navijačima piće

Foto: 'Igor Kralj/PIXSELL'
Jugaši u Gružu nisu izgubili od 2008., uz ulaznicu navijačima piće
08.05.2013.
u 13:11
Ove je sezone u pobjedama 3:2 za Primorje, Riječani su osvojili 2 trofeja
Pogledaj originalni članak

Nakon pobjede Dubrovčana u Rijeci (9:8), večeras nas u Gružu u 18 sati (HTV 2) očekuje druga finalna utakmica doigravanja za naslov hrvatskog vaterpolskog prvaka (i Večernjakov pehar) između Juga i Primorja. Ove sezone su odigrali pet službenih utakmica, a 3:2 vode Riječani koji su osvojili Kup i Jadransku ligu. Ono što su primorjaši imali uoči početka doigravanja, sad imaju jugaši: prednost domaćeg bazena. No, koliko je ona velika?

– Jug se uspio složiti, promijenio je koncept igre. S jakim presingom i Ivovićem na desnoj strani iznenadio je Primorje. Riječani ne mogu pobijediti jaki Jug samo sa Sandrom Suknom, moraju se razigrati i ostali – ističe Tomislav Paškvalin, vaterpolski znalac, ali i otac igrača Primorja Frana Paškvalina.

A što na to kaže mladi trener Riječana Ivan Asić?

– Nije nas Jug iznenadio nečim posebnim, izgubili smo isključivo zbog naših pogrešaka. Poveli smo s 2:0 i stali, no poslije smo se ipak vratili i utakmica je mogla završiti produžecima. Suci su dopustili nešto oštriju igru, što je odgovaralo Dubrovčanima. Istina je da nismo imali puno raspoloženih igrača, kao i da su odbijanci bili protiv nas, ali vjerujem da će se to u Gružu promijeniti – napominje Asić.

Dakle, na Kantridi zastave nisu na pola koplja?

– Ma nisu, uoči doigravanja dogovorili smo se da neće biti euforije u slučaju početne pobjede, niti će biti tragedija izgubimo li. Uvjeren sam da možemo pobijediti Jug u Gružu, iako znamo da to neće biti lako, da Jug rijetko gubi kod kuće. U domaćim natjecanjima posljednji je put izgubio od Mladosti 2008., ali tradicije su tu da se ruše – kaže Asić.

Ulaznica stoji 30 kuna, a služi i kao bon za konzumaciju hrane ili pića u konobi Uvala Vrbova i restoranu Glorijet.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.