TKO JE SVE ODLAZIO

Jozić i Aco Petrović: Linin potez dat će krila kaubojima!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Jozić i Aco Petrović: Linin potez dat će krila kaubojima!
27.01.2010.
u 21:30
- Červaru nije lako jer se istodobno traži i veliki rezultat, i kvalitetna igra, i pomlađivanje - kaže Aleksandar Petrović.
Pogledaj originalni članak

Nogometni izbornik Mirko Jozić postupio je 2002. godine slično kao Červar. Najavio je odlazak s klupe vatrenih nakon SP-a dok ono još nije ni počelo. Tvrdi da takva izbornikova odluka ne može štetiti rezultatu na velikom natjecanju.

– Svaki od tih igrača ima poseban motiv da bude prisutan na tom natjecanju, da uđe u najuži izbor, igra zapaženu ulogu, pa izbornikova uloga u tome i nije presudna. On je važan zbog odabira taktike i pripreme utakmice. Najava Červarove ostavke može samo stimulativno djelovati na rukometaše, koji će sada potegnuti najjače što mogu iz zahvalnosti za sve što su s njim postigli – kazao je Jozić.

Košarkaški izbornik Aleksandar Petrović najavio je ostavku za vrijeme EP-a u Turskoj 2001. godine, nakon šokantnog poraza u četvrtfinalu od domaćina. Nakon toga, reprezentacija je odmah poražena u razigravanju toga natjecanja. Košarkaški reprezentativci negativno su reagirali i na najavu ostavke Nevena Spahije na EP-u 2005. u Beogradu, pa su prokockali plasman na SP.

– Prema Červaru treba biti benevolentniji. Nije korektno tražiti dlaku u jajetu i očito je iziritiran kritikama medija i kolega. Jer, istodobno se traži i rezultat, i kvalitetna igra, i pomlađivanje reprezentacije. Lino je zaslužio mir da obavi posao, jer nas je toliko zadužio brojnim uspjesima – kazao je Petrović te dodao:

– Svake godine Červar je sve osjetljiviji, jer se troši radeći i kao trener u klubu. To mu je smanjilo strpljenje i vjerojatno je očekivao bianco povjerenje jer je postigao toliko uspjeha. Na momčad ne može to značajno utjecati jer su sve to iskusni igrači i samo će ih dodatno motivirati.

Perica Bukić, bivši vaterpolist i predsjednik HVS-a:

– Pretpostavljam da Červar želi izazvati pozitivan šok, kojim bi se, prije svega, igrači, a možda i novinari i čelnici HRS-a, trgnuli i počeli o svemu razmišljati afirmativnije. Červar je već najavljivao odlazak, ali je ostao, pa vjerujem da će tako biti i sad.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

MI
misho32
21:57 27.01.2010.

Ima pravo Červar , to je postalo nemoguče raditi u takvim uvjetima kada ti umrežena antihrvatska peta kolona podmeće neprestano klipove pod noge. Pomladio je hrvatsku reprezentaciju i sa njom već postigao veliki uspjeh , a napadaju ga sa svih strana. Njegova je najveća mana što je hrvatski domoljub i što je još k tome vrlo uspješan sa hrvatskom reprezentacijom. Vratilo se u Hrvatsku ponovno vrijeme kada se progone ljudi koji vole svoju domovinu .A svaki uspjeh Hrvatske ih smeta i sve rade da ga onemoguče.

LU
luena
22:18 27.01.2010.

E kad bi novinari znali mislit...ali problem je u tome sto neznaju mislit.....Kad covjek nase novine cita i vidi ocemu oni sve pisu i kako neobrazovano i nekulturno pisu, dodje covjeku da povrati....imam toliko mnogo primjera,ali necu se spustat na njihov neobrazovani nivo. Izgleda da kod nas svako piskaralo moze danas biti i zvati se novinar.

OB
-obrisani-
07:18 28.01.2010.

biracko-tijelo, daj mi reci na cemu si? I ja bi uzeo isto... Upravo sam maznuo jedan Praxiten, ali nista....