Hrgović dobio nasljednika

Josip Biletić teškaški prvak Europe u boksu

Foto:
Josip Biletić
Foto:
Josip Biletić
Foto:
Josip Biletić
Foto:
Josip Biletić
Foto: ilustracija
boks
25.06.2016.
u 20:33
Bošnjaka i njegove suradnike obradovala je i brončana medalja Brođanina Gabriela Veočića (63 kg), sina izbornika Pere Veočića, inače bivšeg hrvatskog reprezentativca.
Pogledaj originalni članak

Čini se da za hrvatski boks doista stižu neka bolja vremena. Nakon, Dina Mansoura (2009.) i Luke Plantića (2014.), Hrvatska ponovo ima boksačkog prvaka Europe u mlađim uzrastima. Ovaj put to je član Boksačkog kluba Zadar Josip Biletić, stasita momčina s Vira od 198 cm i 107 kilograma. I sa samo 16 godina.

A 16. rođendan Josip je proslavio prije pet dana u Kaposvaru gdje je jučer i osvojio zlato u kategoriji preko 80 kg. Nakon što je nanizao pobjede nad teškašima iz Ukrajine, Bjelorusije, Austrije i Rusije.

A u finalnoj borbi već u prvoj rundi natjerao je Josip suca u ringu da broji protivniku Slachchininu, pa je konačna odluka bodovnim sucima time bila olakšana.

Kroz turnir, Biletića je vodio Dragan Vidajić, ujedno i njegov klupski trener, a iznimno zadovoljstvo da mu oko vrata ovjesi zlatnu medalju imao je predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak, čovjek koji je svojim angažmanom i preuzimanjem nacionalnog saveza preporodio hrvatski boks. Čuvši što se događa u Mađarskoj, Bošnjak je u Kaposvar dojurio iz Bakua, sa sjednice Izvršnog odbora Europskog boksačkog saveza.

Bošnjaka i njegove suradnike obradovala je i brončana medalja Brođanina Gabriela Veočića (63 kg), sina izbornika Pere Veočića, inače bivšeg hrvatskog reprezentativca.

Inače, novi europski prvak dijete je iz doseljeničke obitelji iz Viteza. Zajedno s roditeljima, tatom Ratkom i majkom Ivankom, petero braće i jednom sestrom, prije šest godina preselio je iz Viteza na Vir. A ondje Biletići drže mali obiteljski restoran "Vlašićka kuća" u kojem će, kako kaže tata Ratko, Josip već od ponedjeljka pomagati kao što je to činio i dosad.

Do ovoga Josipova zlata, najuspješniji sportaš u obitelji Biletić bio je stariji brat Marin koji na teksaškom Soutern Nazarene Universityju kao njihov stipendist igra američki nogomet.

Premda bi Biletić po godinama (16) u drugim borilačkim sportovima bio zvan kadetom, u boksu to zovu juniorima, pa se Mansour i Plantić zapravo vode kao mlađeseniorski prvaci kontinenta, objasnio nam je glavni tajnik HBS-a Marko Marović.

Bilo kako bilo, naš najbolji boksač Filip Hrgović, teškaš koji se sprema za odlazak u profesionalce, dobio je nasljednika koji bi za koju godinu mogao jednako kao on dominirati domaćom scenom takozvanog amaterskog boksa.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PO
POBROZDS
14:52 26.06.2016.

Bravo !!