VEČERNJAKOV LAUREAT Spektakl kojim ćemo izabrati najbolje sportaše

Još jedna godina za pamćenje

Foto: import
Još jedna godina za pamćenje
16.12.2005.
u 19:38
Pogledaj originalni članak

Hrvatska - Brazil, 13. lipnja 2006. godine u Berlinu. Bit će to jedna od najvećih utakmica u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije, događaj koji su sanjale generacije. I svojevrsna kruna 2005. godine, u kojoj su nogometaši Zlatka Kranjčara razveselili navijače, u kojoj su briljantno igrali u Sofiji, hrabro i mudro protiv Švedske u Zagrebu.

Bila je to godina Darija Srne, koji je pod vodstvom Zlatka Kranjčara posebno dobro igrao. Kada nije išlo suigračima, Srna je vukao, a posebno je opasan kada puca iz prekida. Uz Dadu Pršu, braću Kovač, Tudora, Olića i sve druge reprezentativce, Srna je najozbiljniji kandidat za najboljeg nogometaša u 2005. godini, izbor kojega održava se 34. put zaredom.

Isti dan, 28. prosinca, izabrat ćemo i najboljeg košarkaša. Već godinama nemamo pamtljiv rezultat, no u Beogradu na EP-u Hrvatska je igrala dobro, ali suci su nas zaustavili u četvrtfinalu, u utakmici sa Španjolskom. Giriček, Vujčić, Kasun, Popović... ili netko drugi?

Vaterpolisti su na SP-u bili četvrti, blistao je vratar Josip Pavić, pamtljivo su igrali Đogaš, Hinić, a to će, uz Štritofa i druge, biti onaj vrh iz kojeg ćemo dobiti novog laureata.

Tako ćemo zaokružiti još jednu veliku godinu, godinu Ivana Ljubičića i pobjede tenisača u Davisovu kupu, veliku Janicu Kostelić. Bila je to godina koju neće biti lako ponoviti.


Putujte na skijanje

Svaki čitatelj koji iz tiskovnog izdanja Večernjaka izreže kupon i glasuje za najveći sportski rezultat u 2005. godini, ima priliku dobiti glavnu nagradu - sedmodnevno skijanje za dvije osobe u austrijskom skijalištu Nassfeldu.
A ponuda je bogata, fantastičan uspjeh hrvatskih tenisača i osvajanje Davisova kupa je najsvježije, tu je i Janica sa tri svjetska zlata, rukometaši sa svjetskim srebrom...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr