Medveščak - KAC 3:4 (3:3)

Joel Prpić: Ovo je bilo bolje nego u NHL-u

Foto: Željko Lukunić/Pixsell
Medveščak Arena (1)
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
Medveščak Arena (1)
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
Medveščak Arena (1)
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
Medveščak Arena (1)
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
Medveščak Arena (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Medveščak Arena (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Medveščak Arena (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Medveščak Arena (1)
Foto: Pixsell
Medveščak Arena (1)
Foto: Pixsell
Medveščak Arena (1)
Foto: Pixsell
Medveščak Arena (1)
Foto: Pixsell
Medveščak Arena (1)
Foto: Pixsell
Medveščak Arena (1)
21.01.2011.
u 17:26
U zagrebačkoj Areni hokejaši Medveščaka poraženi su nakon penala od vodećeg KAC-a 3:4.
Pogledaj originalni članak

Bod ili dva, na kraju je bilo sasvim svejedno. Iako je Medveščak pred 15.200 navijača u Areni izgubio nakon kaznenih udaraca od vodećeg KAC-a 3:4 (0:2, 2:0, 1:1, 0:0, 0:1), medvjedi su jučer bili pobjednici, baš kao i domaći, ali i gostujući navijači. Hokej je sinoć dokazao da se definitivno vratio u Zagreb, da nije bio samo hit za jednu sezonu.

Vratili se nakon 0:2

– Nevjerojatna atmosfera, u 20 godina trenerske karijere nisam doživio ovako nešto. Sve je bilo fantastično, od navijanja do suđenja. Bio sam i u Areni Köln koja je najveća u Europi, ali atmosfera nije ni približno kao ovdje – opisao je trener Medveščaka Douglas Bradley utakmicu u kojoj se njegova momčad vratila nakon zaostatka 0:2.

Dominik Kanaet jučer se upisao u povijest kao prvi hokejaš Medveščaka koji je zabio gol u Areni.

– Drago mi je što sam baš ja, hrvatski hokejaš, zabio prvi gol. Odigrali smo odličnu utakmicu, ali na kraju smo u svlačionici bili i malo tužni, žao nam je što nismo ovu večer zaokružili pobjedom protiv lidera lige – rekao je Kanaet te dodao:

– Ovo je bolje od NHL-a, tamo ljudi piju i jedu hamburgere za vrijeme utakmice, a ovdje se stalno navija.

Za Dominatora, kako ga je nazvao trener Bradley, neće biti pretjeranog slavlja zbog gola.

– Već ujutro imamo trening, a kako sam ja iz Gračana i treba mi dva sata tramvajem do Arene, moram što prije na spavanje – zaključio je Kanaet

Teška ozljeda Powersa

A Joel Prpić rekao je:

– Na skali od 1 do 10 našu igru ocijenio bih sedmicom, a navijanje sa plus 10. Bilo bi dobro da uvijek igramo ovdje, ovo je bilo bolje nego u NHL-u.

Vodstvo Medveščaka uoči utakmice priredilo je veliko iznenađenje, preko videoveze iz Vancouvera se javio legendarni hokejaš hrvatskih korijena Joe Šakić.

– Čestitke Medveščaku, želim vam puno uspjeha – poručio je Šakić.

I austrijski novinari bili su oduševljeni, a naslov u Kleine Zeitungu najbolje je opisao jučerašnji spektakl “Jeza i duh NHL-a bili su jučer u Zagrebu”.

Jedina loša stvar sinoć bila je ozljeda Chrisa Powersa koji je nakon jednog lakta u glavu zaradio potres mozga te neće igrati sutra protiv Vienne. A vjerojatno neće biti ni Miroslava Brumerčika kojega desna šaka još uvijek jako boli.

Poredak: KAC 58, RB Salzburg 52, Vienna Capitals 51, Villach 50, Graz 43, Linz 41, Olimpija 39, Medveščak 39, Jesenice 33, Alba Volan 31 bod.

Navijači KAC-a skandirali: “Zig, zag, Medveščak”, uživao i Gira

Čak 50 gostujućih navijača bilo je u Areni, a kada su u 49. minuti počeli skandirati “Zig, zag, Medveščak”, dobili su ovacije cijele dvorane.

– To skandiranje nije bilo unaprijed dogovoreno ni s kim od organizatora, mi smo na taj način htjeli zahvaliti na ovom događaju i pozdraviti domaćine. Znali smo da spremate veliki party i htjeli smo biti dio njega – rekao je vođa navijača KAC-a.

S kćerkom je na tribini bio i igrač Cibone Gordan Giriček.

– Veliki sam ljubitelj hokeja. Dok sam igrao u NBA-u, često sam išao na utakmice Toronto Maple Leafsa i Philadelphia Flyersa. A ova večer bilo je ravna NHL-u, ništa slabija – rekao je Gira.

Podsjetilo ga je to i na ludnicu u doba Medveščaka Gortana prije 20-ak godina, kada je kao klinac redovito išao na utakmice. Nada se Gira da bi ovakvu atmosferu uskoro mogao doživjeti i u dresu Cibone.

– Ipak je Cibona legendarni zagrebački klub. Trebamo samo pokazati još više srčanosti i siguran sam da ćemo i mi ovako puniti dvorane.

Prvi put na hokejaškoj utakmici jučer je bila Ivana Brkljačić.

– Inače pratim sve sportove, ali prvi put sam na hokeju i moram priznati da me oduševio. Kao organizatorica Hanžeka mogu mnogo naučiti od Medveščaka.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

DU
Deleted user
22:46 21.01.2011.

U inetresu hr sporta dobro je da su \" medvjedi\" izgubili. Dosta zabave za zagrebčane dok ostali gladuju. Ivice Kosteliću čestitam. Za tebe sam uvijek navijao.

VA
vatra
23:36 21.01.2011.

naprijed Medvjedi tekma je bila super, publika i atmosfera odlični a pobjeda blizu

SB
sbb
21:07 21.01.2011.

skinite ovu prvu sliku da komuunjare nebi mislile da ovaj gore \"mjeri kukuruze\" Inace, dobili ili izgubili, tekma KOMA!