Potpisao za Madriđane

Jelavić u Atleticu: Mandžo mi je vikao "Pusti" pa je Godin to ponavljao

Foto: Pixsell
Jelavić u Atleticu: Mandžo mi je vikao "Pusti" pa je Godin to ponavljao
22.08.2014.
u 15:21
– Šalio sam se s Mandžom. U jednom mi je trenutku viknuo: "Pusti!" Poslije je Godin stalno vikao: ''Pusti, pusti...'' – kaže Jelavić.
Pogledaj originalni članak

Jučer se dugo u noć feštalo u kući Jelavićevih u Omišu. Razloga je bilo više. Savršen rođendanski dar dobio je Mario Jelavić. Bivši napadač Hajduka jučer je napunio 21 godinu, a na isti dan potpisao je ugovor s madridskim Atleticom. Javio nam se iz Madrida.

– Nisam mogao dobiti bolji rođendanski dar. Ja nisam feštao, ali je zato moj otac okupio prijatelje koji su to proslavili – rekao je Mario. U španjolskoj prijestolnici je od 20. srpnja.

– Nakon dolaska odmah smo otišli na pripreme. U prvoj utakmici postigao sam jedan, a u drugoj tri pogotka. Ta druga je, čini mi se, bila je prekretnica. Tri prilike – tri pogotka. U klubu su me sjajno dočekali, od trenera, suigrača i popratnog osoblja. Nevjerojatno je iskustvo doći u takvu instituciju i postati dio njezine obitelji.

Mario će put prema prvoj momčadi graditi igrama u drugoj momčadi Atletica.

– Momčad je sastavljena od najboljih mladih igrača u Španjolskoj. Neki su došli iz Reala. Konkurencija je poprilično jaka. Na treninzima se inzistira na pâs-igri.

Jelavić je već četiri-pet puta trenirao s prvom momčadi.

– Diego Simeone pozvao je nekolicinu igrača na treninge. Nisam posebno razgovarao s njim. Pomoglo mi je iskustvo iz Manchester Cityja gdje sam također trenirao s velikim zvijezdama, tako da mi je bilo puno lakše. Kratko sam razgovarao s Mandžukićem, malo smo se šalili. Nije mogao vjerovati da sam tu. Mandžo je sjajan dečko. Poslije smo na treningu radili završnicu, a on mi je u jednom trenutku viknuo: ''Pusti!'' Ja sam to učinio, a onda je njegov suigrač Godin poslije stalno vikao: ''Pusti, pusti...'' – prepričao nam je Jelavić.

Klub ga je smjestio u kuću zajedno s još petoricom mladih Atleticovih nada.

– Kuća je malo izvan grada. Zapravo je riječ o golemom imanju. Sjajno je. Jako sam zadovoljan. Planirao sam iznajmiti stan u Madridu, ali i ovdje mi je dobro, neću se žuriti.

Priča o Atleticu zavrtjela se po pravom filmskom scenariju.

– Šest mjeseci mukotrpno sam radio i trenirao u Omišu. Zahvalio bih Janku Jankoviću, bivšem našem reprezentativcu, koji me preporučio ljudima u Atleticu i zahvaljujući njegovu autoritetu u tom klubu potpisao sam ugovor. Nadam se da ću opravdati njegova očekivanja, kao i da ću osvjetlati obraz svih svojih trenera – zaključio je Jelavić.

>>Tko je Mario Jelavić, novi Hrvat na putu za Atletico Madrid

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

ST
straser
15:50 22.08.2014.

odličan tx bravo jankoviću

MI
mirsaanjac
17:02 22.08.2014.

Polako stasa nova generacija mladih napadaca kao sto su Rebic,Kramaric,Pjaca,Mario Jelavic ,Hrgota, itd Eh da nam je izbornik koji bi to znao dobro posloziti i motivirati.

NO
Nolte
20:53 22.08.2014.

Vec sam se prepao da je jedan drugi Jelavic u pitanju :)