Četvrtfinale

Je li Guardiola dorastao izazovu novog osvajanja Lige prvaka?

Foto: Reuters/PIXSELL
Pep Guardiola
Foto: Reuters/PIXSELL
Pep Guardiola
Foto: Reuters/Pixsell
Pep Guardiola
17.04.2019.
u 20:06
Drugi je ovo čin epopeje City vs. Spurs u kratkom razdoblju, a treći slijedi u subotu od 13 sati u prvenstvu, u kojemu Guardiola, koji ganja četiri trofeja ove sezone, također nema pravo na pogrešku
Pogledaj originalni članak

Kada je Pep Guardiola 2016. godine potpisao trogodišnji ugovor s Manchester Cityjem, jedan od imperativa bio mu je osvajanje Lige prvaka. Podsjećamo, prije dvije godine ispao je u osmini finala od Monaca, dok je prošle godine u četvrtfinalu uspješniji od Cityja bio Liverpool.

Pa iako je Guardiola već produljio ugovor do 2021. godine, kroničari Cityja pitaju se – je li Pep dorastao tom izazovu, osvajanju Lige prvaka, s obzirom na to da je City u njegovoj eri uložio 600 milijuna eura u pojačanja? Pa se tako evocira kako je Pep svoju posljednju veliku pobjedu u gostima u eliminacijskoj fazi ostvario 2011. godine, s Barcom protiv Reala, kako je iste godine posljednji put igrao u finalu, i kako je s Bayernom tri puta bio zaustavljen u polufinalu.

Sve ovo stavlja Pepa Guardiolu pod golemo breme pritiska uoči današnjega uzvrata s Tottenhamom, u kojemu gosti brane 1:0. Drugi je ovo čin epopeje City vs. Spurs u kratkom razdoblju, a treći slijedi u subotu od 13 sati u prvenstvu, u kojemu Guardiola, koji ganja četiri trofeja ove sezone, također nema pravo na pogrešku.

Naime, u Španjolčevoj i Cityjevoj agendi za ovu sezonu su trofeji u Ligi prvaka, prvenstvu, FA kupu (igra finale s Watfordom) i Liga kupu (već ga je osvojio), a u idealnom scenariju do kolovoza sljedeće godine još tri – Klupski SP te europski i engleski Superkup.

No, cijela Pepova sezona rješava se u sljedeća četiri dana.

Usput, Tottenham, kao poznati klub gubitnik, još nikada nije bio u polufinalu Lige prvaka, a posljednje europsko polufinale igrao je 1984. godine u Kupu Uefe protiv – Hajduka. Njegov trener Pocchetino nema ni jedan trofej. 

>>> Pogledajte vrijednost hrvatskih igrača

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr