precijenio sebe i igrače

Jarni: Mourinho nije uspio nametnuti svoj stil

Foto: Reuters
Jarni: Mourinho nije uspio nametnuti svoj stil
01.02.2011.
u 10:36
U 21 prvenstvenoj utakmici Cristiano Ronaldo zabio je 22 gola, dok su ih svi ostali igrači zajedno zabili 26
Pogledaj originalni članak

Robert Prosinečki u svom trenerskom debiju želi igrati kao Barcelona.

– Čuvanje lopte i igra u trokutu je nogometno savršenstvo. Samo to je sustav koji se gradi godinama. I sada je donio onaj najbogatiji plod – kaže Prosinečki.

Jose Mourinho, nakon što je s Interom u sezoni 2009./2010. sve osvojio, došao je na Bernabeu. No, dolaskom u Madrid našao se u procijepu između svog sustava kojem podredi igrače te želje čelnika kluba i navijača da Real igra napadački. No, nakon 21 utakmice i nedjeljnog poraza u Osasuni (1:0), očito je da nije uspio.

– Jose je trener-natjecatelj, ne bira sredstva i put kako da dođe do pobjede. Već je nekoliko puta Barcu pobijedio bunkerom. Kada je nedavno na Nou Campu igrao ofenzivnije, stradao je i to je bila slika sezone – rekao je bivši nogometaš Reala, naš vatreni Robert Jarni.

Cristiano Ronaldo, koji ove sezone igra najbolje u karijeri, u 33 utakmice za Real u svim natjecanjima postigao je 32 gola, na jednoj je utakmici postigao četiri pogotka, na tri utakmice hat-trick. No, Benzema i Highuain koji se ozlijedio (zbog kojeg je doveden Adebayor) nisu ga uspjeli pratiti.

– Mourinho nije uspio nametnuti svoj pobjednički stil rada. Možda se i nesvjesno oslanjao na to da će Ronaldo uvijek nešto skuhati. Ali nije ni briljantni Portugalac svemoguć – zaključuje Jarni.

Nakon stradanja u Kataloniji, Zidane i Valdano kritizirali su Mourinha, koji će teško ostati u Madridu. Izgubio je prvenstvo (Barca ima sedam bodova više), pa su mu kup i Liga prvaka jedine prilike. No, više ga muči što nije The Special One!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar poljicanin
poljicanin
11:09 01.02.2011.

Flak je uspio i Higuaina prekrstiti...

Avatar Idler 3
Idler 3
13:29 01.02.2011.

Ništ se ne postiže prek noći pogotovu ak ti je Barca direktan protivnik. Malo strpljenja i povjerenja u \"Murinu\" i rezultat ne bi trebal izostat !!!

OB
-obrisani-
14:38 01.02.2011.

Jarni: Mourinho nije uspio nametnuti svoj stil poput Slavena Bilića za vrijeme World Cup 2010 kvalifikacija kada se znalo da Englezi daju gajbu a hrvatine potišteno kasnije gledaju u TV..