OPROŠTAJ Janica Kostelić i službeno objavila jednogodišnji prekid karijere

Janice, uživaj!

Foto: import
Janice, uživaj!
13.11.2006.
u 18:15
Pogledaj originalni članak

Snježna kraljica jučer se i službeno oprostila od skijanja. Pred vrlo brojnim medijskim skupom, uz izravan televizijski prijenos i bezbroj intervjua. Janica Kostelić učinila je to na jednu sezonu dodajući da je pitanje njezina natjecateljskog povratka vrlo otvoreno. Učinila je to pametno i tako kupila vrijeme. Jer, s ove pozicije bit će joj puno lakše otići zauvijek nego da je to učinila naglo.  

Nemam više motiva
Lijepo je primijetila stanovita gospođa Amalija, Janičina obožavateljica, koja se došla pokloniti olimpijskoj boginji:
 Kada prođe neko vrijeme i shvatite da bez nečega možete, onda vam se povratak čini kao da čitate već pročitanu knjigu. I zato se bojim da se Janica neće vratiti. I njoj se učinilo da je Janica puno bliže konačnom oproštaju nego povratku. Bez obzira na to što je najveća hrvatska sportašica rekla sljedeće:  Sa 99-postotnom sigurnošću mogu reći da sljedeću sezonu neću skijati. Izgledi da nastavim karijeru ovog su trenutka 50-50 posto.  No, što je to što bi Janicu ipak moglo vratiti skijanju? Neko novo postignuće, neki novi rekord?  Ne, nema ničeg novog što bih poželjela osvojiti. To može biti samo ljubav prema skijanju i da me, ako počnem trenirati, ništa ne boli. Volim ljude iz mog tima, volim taj ugođaj Svjetskoga kupa. Tu sam kao doma.

Što više s Borisom
Janica se želi posvetiti običnom životu. Želi biti što anonimnija, što manje u središtu pozornosti. Ona se ne voli pojavljivati u medijima, a najviše mrzi pozirati.
 Želim s Borisom provoditi što više vremena, buditi se uz njega, uživati u svakodnevnim malim stvarima. Želim se posvetiti i uređivanju, a potom i vođenju svog kozmetičkog salona. Želim živjeti iz dana u dan, bez strogog programiranja. Lijepo mi je ovako.
A što je sa skijanjem? Koliko će ga sada biti u njezinu životu?
 Otići ću skijati za svoj gušt, ali ću ići i bodriti Ivicu, Anu, Niku i ostale naše. Malo ću ih zafrkavati.

Sve postalo jasno
Vidjevši je onako raspoloženu i strpljivu s novinarima, direktor reprezentacije Vedran Pavlek ustvrdio je:
 Nisam je nikad vidio sretniju, toliko strpljivu s novinarima. I tada mi je postalo jasno koliko joj godi ovakav život.I nama je postalo jasno da je Janica zapravo sretna što je zaklopila svoju zlatnu knjigu sportskih uspjeha. Hoće li je ikada ponovno otvoriti, ovisit će o tome koliko će je običan život činiti sretnom.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr