MASTERS CUP

Izvučene skupine u Šangaju

05.11.2008.
u 11:22
Pogledaj originalni članak

Andy Murray, četvrti tenisač svijeta po ATP ljestvici, pripomogao je u srijedu ujutro pri ždrijebu skupina završnog turnira sezone u šangajskom hotelu Hilton.

Upravo je 21-godišnji Škot po skupinama rasporedio tenisače čija su imena bila sakrivena u tradicionalnim kineskim kolačićima za sreću.

U Crvenoj će skupini tako igrati Roger Federer (1. nositelj), Andy Murray (3.), Andy Roddick (5.) i Gilles Simon (8.), dok se u Zlatnoj nalaze Novak Đoković (2.), Nikolaj Davidenko (3.), Jo-Wilfried Tsonga (6) i Juan Martin del Potro (7.).

Turnir počinje u nedjelju, a raspored zasad još nije objavljen. Neće biti prvoga svjetskog tenisača Rafaela Nadala, koji se povukao zbog ozljede koljena.

Svaki će tenisač za sudjelovanje inkasirati 100.000$, koliko i za svaku pobjedu u fazi po skupinama. Pobjeda u polufinalu nosi 300.000$, a u finalu dvostruko više. Ukoliko će konačni pobjednik slaviti u svih pet mečeva, zaradit će dodatnih 700.000$, dakle 1,4 milijuna dolara sveukupno.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr