HEP CROATIA KUP

Izbornik zove Mamića u PPD Zagreb, klub se na to ne bi žalio

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Izbornik zove Mamića u PPD Zagreb, klub se na to ne bi žalio
03.11.2015.
u 08:29
'Makedonija igra slično kao Norveška, dok igra Crna Gore, s obranom 5-1, neodoljivo podsjeća na Bjelorusiju.'
Pogledaj originalni članak

Željko Babić, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, birao je uoči Europskog prvenstva u Poljskoj suparnike po mjeri za prijateljske oglede. Na skorašnjem HEP Croatia kupu, koji se igra od 6. do 8. studenog u Umagu, Hrvatska će tako igrati protiv Makedonije i Crne Gore.

- Makedonija igra slično kao Norveška, dok igra Crna Gore, s obranom 5-1, neodoljivo podsjeća na Bjelorusiju. S obzirom na to da u skupini EP-a igramo s Norveškom i Bjelorusijom, logično je da sam birao baš ove suparnike za pripremne utakmice - rekao je Babić.

U skupini je i Island?

- Zato ćemo u siječnju odigrati dvije prijateljske utakmice sa Slovenijom, koja igra istim stilom kao Island. Barem su tako igrali dok nije došao Veselin Vujović za izbornika Slovenije - istaknuo je Babić.

U Umagu će Hrvatska uigravati novu obranu.

- Da, igrat ćemo novi model obrane. Iz 5-1 prelazimo u tijeku suparničkog napada u 6-0 obranu - istaknuo je izbornik.

Bilo je i nekih promjena u sastavu za Umag.

- Zbog ozljeda su otpali Brozović, Matulić i Pešić pa smo naknadno pozvali Kozinu, Tomineca i Stevanovića. Moram istaknuti da sam jako zadovoljan što naši igrači koji igraju u inozemstvu, dobivaju sve veće minutaže u svojim klubovima. To se ponajprije odnosi na Sliškovića u Veszpremu i Mamića u Dunkerqueu. Bilo bi sjajno kada bi Mamić i Kozina u skorašnje vrijeme mogli doći i igrati u PPD Zagrebu. Treba nam jak klub jer bismo onda imali i jaku reprezentaciju - istaknuo je Babić.

Za vrijeme HEP Croatia cupa u Umagu će se 7. studenog održati turnir u streethandballu, gledat ćemo modnu reviju sportske odjeće Joma, performans Nikola Tesla, demonstraciju pilatesa, koju će voditi Asja Peterson, Podravka kulinarsko-rukometni show te nastup glazbene skupine Latino.

>>Rukometaši Zagreba nisu dozvolili iznenađenje protiv Spartaka

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.