naši protivnici

Izbornik Belgije Wilmots: Napast ću Škote i u Glasgowu

Foto: PA/Pixsell
Izbornik Belgije Wilmots: Napast ću Škote i u Glasgowu
05.09.2013.
u 22:06
Wilmots u Škotskoj igra bez važnih igrača Hazarda, Kompanya i Vermaelena
Pogledaj originalni članak

Koliko god se Hrvatska nada dobrom rezultatu na Marakani, a k tome i priželjkuje nekakav kiks Belgije da bi došla u priliku u međusobnom maksimirskom srazu izboriti prvo mjesto, tako sretnom raspletu ipak se teško nadati. Malo nade daju nam Škoti koji se jako hrabre pred sraz s Belgijom. Očito ih je slavlje protiv slabe, blijede i nemoćne Hrvatske u Zagrebu jako podigla, pa se nadaju slabom danu i Belgijaca na Hampden Parku u Glasgowu.

Zlatna generacija Belgije

Nade im podgrijavaju i izostanci u redovima belgijskog izbornika Marca Wilmotsa. Naime, nema kreatora Edena Hazarda, ali ni standardnog obrambenog dvojca, Vincenta Kompanyja i Thomasa Vermaelena (svi ozlijeđeni). Samo, Belgija ima veliki izbor igrača, pogotovu obrambenih.

- Dolazi nam belgijska zlatna generacija. Razočaran sam jer smo primili tri gola od Engleske u zadnjem susretu, ali sretan jer smo bili jako dobro protiv Hrvatske - kazao je stoper Škotske Russell Martin.

Wilmots je rekao da nije odlučio tko će igrati, da će to učiniti tek na dan utakmice.

- Vidjet ćemo kako bez Hazarda, možda samo na njegovu poziciju stavim drugog igrača, ali možda promijenim i naš način igre. Očekujem da će Škoti igrati defenzivno, daće nas čekati i probati nešto kontranapadima. No, mi ćemo, kao i uvijek, biti ofenzivni - veli izbornik Belgije koja bi pobjedom bila na korak do \'betoniranog\' prvog mjesta u skupini.

Gužva za drugo mjesto

U našoj skupini još igraju Makedonija i Wales, no ta utakmica odlučuje samo o poretku na dnu, zanimljiva može biti po tome hoće li u Skopju zaigrati Gareth Bale, novi igrač Reala.

Uz našu skupinu, najzanimljivije će biti u C skupini. Njemačka je relativno mirna, osim ako joj Austrija ne pokvari taj mir i iznenadi ih ( u Beču je Njemačka pobijedila 2:1). Austrija se bori sa Švedskom i Irskom za drugu poziciju. K tome, baš Švedska i Irska igraju međusobno u Dublinu. Tu je velika gužva. Izravna borba za drugo mjesto je i u susretu Rumunjske i Mađarske...

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.