Davisov kup

Izbornik Krajan objavio sastav za susret protiv Francuza

Foto: Reuters/PIXSELL
Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
Borna Ćorić
Foto: Reuters/PIXSELL
Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
Borna Ćorić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Željko Krajan
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Borna Ćorić i Marin Čilić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
30.01.2015., Zagreb, Dom Sportova - Trening Borne Corica uoci pocetka ATP turnira PBZ Zagreb Indoors 2015. Borna Coric sa trenerom Zeljkom Krajanom. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Reuters/PIXSELL
Marin Čilić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Borna Ćorić i Marin Čilić
06.09.2016.
u 15:35
Radi se na tome da se Ćorićeva upala smiri. Ide prema tome da će biti spreman za početak treninga u Zadru u ponedjeljak - rekao je Krajan
Pogledaj originalni članak

Izbornik hrvatske teniske reprezentacije Željko Krajan objavio je sastav za polufinalni susret Svjetske skupine Davisova kupa protiv Francuske, koji će se održati u Zadru od 16. do 18. rujna, a u njemu su Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig i Marin Draganja, pobjednička momčad iz Portlanda.

- Nije bilo mnogo dvojbi, igramo u istom sastavu kao u SAD-u, s najjačom postavom. Nadam se da će tako ostati do mečeva, da će svi ostati zdravi i da ćemo protiv jakog suparnika igrati potpuno spremni - rekao je izbornik Krajan.

Borna Ćorić je zbog ozljede koljena predao meč prvog kola na US Openu i odmah potom se vratio u Hrvatsku, no nije dvojbeno hoće li biti u ekipi.

- Radi se na tome da se upala smiri. Ide prema tome da će biti spreman za početak treninga u Zadru u ponedjeljak - rekao je Krajan.

Baš kao ni Željko Krajan, ni Izbornik francuske reprezentacije Yannick Noah nije u svojoj nominaciji iznenadio. Izabrao je petoricu tenisača za put u Zadar, gdje će se pojaviti Jo-Wilfried Tsonga, Gael Monfils, Lucas Pouille, Nicolas Mahut i Pierre-Hugues Herbert.

Izvan nominirane četvorice ostao je Pouille, ali izbornici imaju pravo zamijeniti nominiranog igrača sve do sat vremena prije početka službenog ždrijeba. Sva petorica francuskih tenisača još su uvijek u konkurenciji na US Openu; Tsonga, Monfils i Pouille su u četvrtfinalu pojedinačne konkurencije, a Mahut i Herbert u četvrtfinalu parova.

Hrvatska reprezentacija će se u Zadru naći na okupu u nedjelju, a dan poslije počet će s treninzima u dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku kada će s pripremama krenuti i francuski sastav.

Službeni ždrijeb bit će održan u četvrtak, u 12 sati pred crkvom sv. Donata, ako će vremenski uvjeti biti povoljni. Početak mečeva bit će u petak u 14 sati, u subotu u 15, a u nedjelju u 14 sati.

Ulaznice se prodaju u sustavu ulaznice.hr, a posebno velika potražnja je trenutno za ulaznicama za mečeve prvog dana, te kompletima za sva tri dana. Na dan odigravanja mečeva bit će u prodaji i na blagajni dvorane.

Hrvatska i Francuska su se do sada sastale samo jednom u Davisovom kupu, kada su Francuzi 2004. godine u dvoboju 1. kola Svjetske skupine u Metzu slavili sa 4-1.

Za Hrvatsku su u tom dvoboju igrali Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Ivo Karlović i Roko Karanušić, a izbornik je bio Nikola Pilić. Francusku reprezentaciju je vodio Guy Forget, a igrali su Arnaud Clement, Nicolas Escude, Mikael Llodra i Thierry Ascione.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
20:30 06.09.2016.

Igramo na svom terenu i s najjačom postavom! Ajmo decki, ajmo Hrvatska. Finale je nase :))