Formula 1

Iz Ferrarija potvrdili: Kimi Räikkönen odlazi, stiže Charles Leclerc

Foto: Reuters/Pixsell
Kimi Raikkonen
Foto: Reuters/Pixsell
Kimi Raikkonen
Foto: Reuters/Pixsell
Kimi Raikkonen
11.09.2018.
u 13:06
Pogodite tko se vraća. Sljedeće dvije godine u Sauberu! Jako je dobar osjećaj vratiti se tamo gdje je sve počelo - napisao je u Kimi Raikkonen na svom profilu na Instagramu
Pogledaj originalni članak

Bivši svjetski prvak, 38-godišnji finski vozač Kimi Räikkönen na kraju sezone napustit će momčad Ferrarija, u kojoj će ga zamijeniti sadašnji vozač švicarskog Saubera i debitant u formuli 1, 20-godišnji Charles Leclerc, potvrdila je u utorak momčad iz Maranella.

Raikkonen će tako nakon pet godina ponovno napustiti Ferrari, za koji je prvi put vozio od 2007. do 2009. godine, prije nego što je privremeno, na tri godine, napustio svijet formule 1. Vratio se 2012. godine u momčadi Lotusa, a 2014. po drugi put stigao u Maranello.

Kimi Räikkönen najbrži na kvalifikacijama za VN Monaka
Kimi Räikkönen najbrži na kvalifikacijama za VN Monaka
Kimi Räikkönen najbrži na kvalifikacijama za VN Monaka
Kimi Räikkönen najbrži na kvalifikacijama za VN Monaka
Kimi Räikkönen najbrži na kvalifikacijama za VN Monaka

- Kao svjetski prvak za Scuderiju Ferrari, on će uvijek biti dio momčadske povijesti i naše obitelji. Zahvaljujemo Kimiju te njemu i njegovoj obitelji želimo sve najbolje u budućnosti - stoji u Ferrarijevom priopćenju u kojem je potvrđeno kako će sjajnog finskog vozača naslijediti 20-godišnji Charles Leclerc koji je ove godine skrenuo pozornost na sebe odličnim debitantskim nastupima za momčad švicarskog Saubera, gdje je 2001. svoju karijeru u formuli 1 započeo i Kimi Raikkonen.

- Pogodite tko se vraća. Sljedeće dvije godine u Sauberu! Jako je dobar osjećaj vratiti se tamo gdje je sve počelo - napisao je u Kimi Raikkonen na svom profilu na Instagramu, a u zasebnom priopćenju vijesti o Raikkonenovom angažmanu potvrdio je i Sauber.

- Kimijev nedvojbeni talent i neprocjenjivo iskustvo u formuli 1 doprinijet će, ne samo razvoju našeg bolida, već i ubrzati rast i razvoj cijele naše momčadi - izjavio je u priopćenju direktor Saubera Frederic Vasseur.

Finac je u 285 nastupa u formuli 1 ostvario 20 pobjeda, 100 puta se penjao na pobjedničko postolje, a 18 puta je bio najbrži u kvalifikacijama i izborio prvo startno mjesto.

Nakon 14 od 21 utrke u ovogodišnjem kalendaru, Raikkonen se nalazi na trećem mjestu redoslijeda vozača sa 164 boda. Ispred njega su samo Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu (256 bodova) i momčadski mu kolega, Nijemac Sebastian Vettel (226 bodova). U redoslijedu konstruktora Mercedes ima prednost od 25 bodova pred Ferrarijem.

Charles Leclerc je u ovom trenutku na 15. mjestu među 20 vozača koji su u ovoj sezoni osvajali bodove. Leclerc je osvojio 13 bodova, a najbolji plasman ostvario je osvajanjem šestog mjesta na Velikoj nagradi Azerbajdžana u Bakuu.

- Ovo je ostvarenje snova. Zauvijek ću biti zahvalan Ferrariju na ukazanoj prilici - objavio je Leclerc na svom profilu na društvenoj mreži Twitter te dodao:

- No, prvo trebam zaključiti sezonu u sjajnoj momčadi koja mi je dala priliku da se borim i pokažem svoj potencijal.

>> Pogledajte Hrgovićev ulazak u ring uz Thompsona koji je pjevao Geni, geni kameni

DOLAZE RAFALEI, ALI...

MiG-ovi su trebali biti prizemljeni, ali plan se drastično promijenio: Više je razloga

Plan je bio da preostali MiG-ovi, a sada ih još uvijek leti pet do osam primjeraka, kako kada, završe dijelom u muzejima, naravno prethodno razoružani, a spominjala se tek mogućnost da neki od njih budu i konzervirani, zlu ne trebalo. Računalo se da im ionako ističu zadnji resursi, te nema smisla nastaviti trošiti i na njihovo letenje i održavanje, kad već dolaze noviji, puno mlađi i skuplji Rafalei.

U 73. GODINI

Preminuo je poznati televizijski novinar i urednik Damir Matković

- Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HND-a. Velika hvala za sve što je dao za našu profesiju. U svoje ime i u ime HND-a a upućujem iskrenu sućut obitelji i prijateljima., kazao je u povodu smrti uvaženog kolege Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a, čiji je aktivni član Matković bio od daleke 1985. godine.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.