Hrvatski košarkaš

Zubac priznao da se borio s koronavirusom!

Foto: VLBIH FOTO
Ivica Zubac i Kristina Piršč
Foto: Reuters/Pixsell
Ivica Zubac
Foto: Reuters/Pixsell
Ivica Zubac
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Ivica Zubac
Foto: Reuters/PIXSELL
Ivica Zubac i Kristina Prišć
28.07.2020.
u 09:04
Zubac će vjerojatno zaigrati i u četvrtak kada njegovu momčad očekuje ligaški dvoboj protiv gradskog rivala Lakersa
Pogledaj originalni članak

Pomalo misteriozni nedolazak Ivice Zubca u Orlando, na početak priprema za nastavak NBA sezone, dobio je svoj logičan epilog. Startni centar LA Clippersa bio je pozitivan na koronavirus pa je zato NBA kampus na Floridi stigao dva tjedna kasnije.

Kako to obično biva kada su NBA klubovi u pitanju, igračima je prepušteno da oni sami objave što se s njima epidemiološki događa, a mladi hrvatski centar izabrao je šutnju o tome sve dok ne preboli ovu zaraznu bolest i dok ne zaigra.

A oglasio se nakon prve pripremne utakmice u kojoj je (102:106 protiv Sacramenta) sudjelovao s dva koša, šest skokova i jednom asistencijom u 13 minuta na parketu.

Razgovarajući s novinarima on-line, Zubac je kazao da je ustanovljeno da je pozitivan na koronavirus u tjednu prije američkog Dana nezavisnosti koji se slavi 4. srpnja. Kazao je da nije osjećao nikakve posebne simptome osim da se osjećao umornim.

- Nisam imao nikakve simptome, osim što sam se dva do tri dana osjećao umornim. Testirao sam se svaki dan i čekao da zadovoljim protokol potreban da se priključim momčadi u Orlandu. Nije bilo lako jer nisam mogao u dvoranu. Nisam mogao ostati u formi. Ja jesam radio vježbe u kući no s time ne možete nadomjestiti treninge i utakmice. Činio sam koliko sam mogao.

Tijelom karantene, Zubac je trenirao pod nadzorom klupskog kondicijskog trenera o čemu je govorio i njegov trener Doc Rivers.

- Zubac je cijelo vrijeme radio naše Zoom treninge i to je izgledalo jako dobro. Ipak, koliko god vi radili kod kuće na snazi utakmica je nešto drugo. No, za svoje vrijeme na parketu Zu je radio za nas ono što obično radi. Zatvorio je reket, rolao se u igri dva na dva, činio je mnogo dobrih stvari...

Dobru stvar učinio je Zubac i kada je stao u obranu svog suigrača Loua Williamsa koji je, pomalo neoprezno, otišao na večeru u lokal koji u normalno vrijeme funkcionira kao striptiz bar u kojem, ovom prilikom, ponude takvih sadržaja nije bilo:

- Činjenica da Loua brane svi igrači, to o njemu sve govori. Igrao sam s njim i u mojoj prvoj NBA sezoni u dresu Lakersa. Gdje god da sam s njim igrao on je bio najomiljeniji igrač - kazao je Zubac za kojeg se očekuje da za dva dana započne i prvu utakmicu nastavka sezone, onu protiv gradskih rivala LA Lakersa, a za taj dvoboj kandidirati bi trebao i branič-šuter Landry Shamet, koji je također prebolio COVID-19.

Williams se već vratio u Disney World na Floridi, no po protokolu za takve sitaucije u karanteni će morati provesti 10 dana pa će na parket moći tek 3. kolovoza što znači da će morati propustiti prve dvije utakmice nastavka sezone. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
19:27 28.07.2020.

muskarci koji cupkaju obrvice ... pa nije mesic da mu to treba sto radi cipkicu od sebe?

BA
Barbasmora
12:08 28.07.2020.

Svi vole Zubca! i kruna voli kralja!