Skije su mu spore

Ivica odbio očev prijedlog da ne vozi spust i završio 38., bez boda

Foto: 'FABRICE COFFRINI'
Ivica odbio očev prijedlog da ne vozi spust i završio 38., bez boda
14.01.2012.
u 16:45
- Imamo samo jedan problem, spore skije za brze discipline, i ne znamo kako ga riješiti - tvrdi Ante Kostelić.
Pogledaj originalni članak

Nakon onako briljantnog kombinacijskog slaloma i nadoknađene tri sekunde spustaškog zaostatka, Ante Kostelić predložio je sinu Ivici da razmisli o mogućem propuštanju wengenskog klasičnog spusta. Da se što bolje odmori za nedjeljni slalom. No, Kostelić mlađi prijedlog je odbio.

– Između mene i Wengena postoji neka posebna kemija. Želim voziti ispred onih 30.000 navijača.

Da je imao kristalnu kuglu i da je mogao vidjeti da neće osvojiti nijedan bod, možda bi ipak propustio spust za koji očito nije imao dovoljno brze skije, ali ni dovoljno dobar startni broj (27). Priželjkivao je direktor reprezentacije Vedran Pavlek startni broj između 1 i 7, da Ivica vozi dok je staza što tvrđa, jer njegove spustaške skije bolje podnose kada se vozi po ledu. Nažalost, nakon 26 vozača staza je omekšala pa Ivica nije uspio bolje od 3.84 sekunde zaostatka od pobjednika Beata Feuza (24) što mu je donijelo 38. mjesto. Sedam mjesta iza njega bio je Natko Zrnčić Dim (+4.50) dok je Tin Široki zauzeo 56. mjesto sa zaostatkom od + 9.01.

– Mi imamo problem s brzim skijama koji očito ne možemo riješiti. Čak i kada odveze lošiji spust, Ivica ne zaslužuje da bude tako loše plasiran. Ne zabrinjava nas to toliko zbog klasičnog spusta, nego zbog kombinacije u kojoj imamo preveliki zaostatak nakon spusta. Nije uvijek moguće nadoknaditi zaostatak od tri sekunde – kazao je još u petak Ante Kostelić.

– Očito je da imamo problem s materijalom i to se ne može preko noći riješiti. Fischer ima još samo jednog skijaša koji vozi brze discipline, a i on je proljetos bio ozlijeđen kao i Ivica pa nije imao tko testirati brze skije. Tu su očito malo zaspali, a i nemaju ljude koji to mogu raditi – ustvrdio je dan kasnije direktor reprezentacije Vedran Pavlek.

S ovih 100 bodova i onih 80 iz superkombinacije, mladi Švicarac se vrlo ozbiljno uključio u utrku za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu i sada je treći, sa 50 bodova iza Kostelića.

Petak 13. bio je sretan za Ivicu. Subota je rezultatski bio promašen dan, no danas je na programu wengenski slalom (10.15 i 13.15 sati) na stazi na kojoj je Kostelić triput pobijedio. U jurišu na četvrtu pobjedu pokušat će ga onemogućiti ponajprije Hirscher.

– Ivica ovaj slalom voli. To je staza koju jako dobro poznaje, a onakav nastup u superveleslalomu donio mu je dodatnu dozu samopouzdanja. Na njemu je, dakako, da odluči koliko će se baciti – najavljuje Pavlek.

Ukupni poredak Svjetskog kupa: Hirscher 725, Kostelić 595, Feuz 545, Ligety 493, Svindal 490...

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

CR
Cromaniac
23:45 14.01.2012.

Možda bi bilo dobro da promijenite proizvođača skija, pa nije taj Fischer jedini koji radi skije, čini mi se da Beat Feuz nema problema sa sporim skijama...

PB
predrag borna
18:58 14.01.2012.

Lagano zagrijavanje za sutrašnji slalom.