slalom u adelbodenu

Ivica Kostelić: Napokon sam 
i ja kao vodeći ušao u cilj!

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Ivica Kostelić: Napokon sam 
i ja kao vodeći ušao u cilj!
12.01.2015.
u 09:00
- Prvi put sam ove sezone vidio zeleno svjetlo kada sam ušao u cilj, bio sam vodeći neko vrijeme u drugoj vožnji i zbog toga mi je bilo izuzetno drago - rezimirao je Ivica Kostelić.
Pogledaj originalni članak

Na licu skijaškog veterana Ivice Kostelića (35) u švicarskom Adelbodenu prvi put nakon duljeg vremena vidjeli smo osmijeh. Peti slalom sezone Ivica je završio, kao i na Sljemenu, na 18. mjestu, no ovaj put bio je zadovoljan svojom vožnjom.

Koljeno sve diktira

- Prvi put sam ove sezone vidio zeleno svjetlo kada sam ušao u cilj, bio sam vodeći neko vrijeme u drugoj vožnji i zbog toga mi je bilo izuzetno drago - rezimirao je Ivica Kostelić koji je na kraju zaostao 1.63 sekunde za Talijanom Stefanom Grossom, pobjednikom-debitantom. Borba za postolje nikad nije bila neizvjesnija, sva trojica bila su unutar tri stotinke; Nijemac Fritz Dopfer kasnio je dvije, a Marcel Hirscher tri stotinke! Uvjeti su bili idealni za slalomskog znalca, loša vidljivost, magla, mekan snijeg, a postava najteža ove sezone u Svjetskom kupu.

- Šteta, da sam barem vozio bolje u prvoj vožnji (22. mjesto, nap. a.)... No, moram biti zadovoljan i malim koracima, doveo sam se u situaciju u kojoj mi je danas svaki bod u Svjetskom kupu vrlo bitan - kazao je Kostelić, pred kojim su njemu najdraže utrke - u Wengenu i Kitzbühelu.

- Nadam se da ću imati bolje uvjete za koljeno... - napomenuo je Ivica vječnu boljku.

Mnogo smo očekivali od Filipa Zubčića, ali on se na selektivnoj stazi - izgubio. Ništa čudno, vrijeme u Švicarskoj bilo je ludo, čas vjetar, čas toplo, čas snijeg, pa je staza ‘pukla’, a on sa startnim brojem 54 nije uspio doskijati do cilja prve vožnje. Utrku nisu završili ni mnogo iskusniji slalomaši poput Marija Matta, Felixa Neureuthera, Sebastiana-Foss Solevaaga, Axela Backa, a u drugoj vožnji izgubili su se Jens Byggmark, Alexis Pinturault...

Slijedi Wengen

Što se Kostelića tiče, on se u posljednjih tjedan dana približio cilju - ulasku među 15 najboljih. Prva dva slaloma sezone, u Leviju i Äreu, bila su za zaborav, zatim je u Madonni di Campiglio osvojio tri boda (26. mjesto), a u Zagrebu i Adelbodenu dodao dva puta po 13 bodova (18. mjesta), te je sa 31 bodom na 25. mjestu slalomaša, odnosno 75. skijaš svijeta sa 32 boda. Filip Zubčić ima 61 bod i na 60. je mjestu u Svjetskom kupu. U petak voze alpsku kombinaciju (novo ime), u kojoj se Natko Zrnčić-Dim nada postolju, a u nedjelju slalom.

>> Pogledajte sjajne kadrove sa Snježne kraljice u produkciji FIS-a

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

GV
golub Vaso
14:21 12.01.2015.

mamuzanje mrtvog magarca, to radi ivica kostelić od sebe, tužno je kad jedan pobjednik SK ne zna kada treba otići

Avatar Pravi Hrvat
Pravi Hrvat
23:38 13.01.2015.

Ivica Kostelić sve više voza i muči se kao pravi hrvat i ne treba ga radi toga osuđivati i od njega previše očekivati.

Avatar Pravi Hrvat
Pravi Hrvat
09:14 12.01.2015.

Ivica Kostelić: Napokon sam 
i ja kao vodeći ušao u cilj ali onaj osječaj da budem največi i nedostižni rekorder tipa Tina Maze nažalost nikada neču doživjeti jer nitko osim nje u istoriji to nije ostvario.