promjenio odluku

Ivan Ljubičić igrat će protiv Srbije!

Foto: AFP
Ivan Ljubičić igrat će protiv Srbije!
19.06.2010.
u 11:28
Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić odlučio je da se vraća u hrvatsku reprezentaciju za susret Davisova kupa sa Srbijom.
Pogledaj originalni članak

Izborniku Goranu Prpiću subotnje jutro popravilo je raspoloženje. Dugo priželjkivana vijest napokon je objavljena. Junak Davisova kupa Ivan Ljubičić jučer je prelomio:

– S obzirom na zdravstveni bilten naše reprezentacije, odlučio sam biti na raspolaganju izborniku za meč protiv Srbije u Splitu. Kako ni moje tijelo nije u idealnom stanju, sad se možemo samo nadati da će do tada barem netko od nas igrača biti potpuno zdrav – priopćio je drugi hrvatski reket i trenutačno 15. tenisač svijeta.

Iako su već prošle tri godine od njegova posljednjeg meča u Davisovu kupu (susret protiv Njemačke u Krefeldu) i odluke o reprezentativnom “umirovljenju”, Ivan je održao riječ danu predsjedniku Hrvatskog teniskog saveza Radimiru Čačiću kako “neće dopustiti da naša reprezentaciju u četvrtfinalnom meču sa Srbijom ne nastupi u respektabilnom sastavu”.

Odlučio presjeći stvar

S obzirom na to da su splitski nastupi Ive Karlovića (ozljeda Ahilove pete) i Marija Ančića (leđa) krajnje upitni, Ljubo je u predvečerje Wimbledona odlučio presjeći cijelu stvar i objaviti veliki povratak u reprezentaciju, i to u gradu gdje je te slavne 2005. vodio našu vrstu do velikih pobjeda nad Rumunjskom i Rusijom. U jednom razgovoru za naš list izjavio je kako bi bilo idealno napraviti reprezentativni oproštaj upravo u Splitu “zbog fantastične atmosfere na tribinama koju nigdje nije doživio”, no poslije je odustao od te ideje. Sudbina je na kraju odredila da se ipak vrati u grad po Marjanom...

Udarni dvojac s Čilićem

Ljubo bi (uz nadu da će njegova ozljeda trbušnog zida do meča u Splitu biti potpuno sanirana) tako s našim najboljim igračem Marinom Čilićem trebao predstavljati udarni dvojac koji bi protiv Srba tražio put do polufinala.

– Ova Ivanova odluka svima nam je vratila boju u lice, želim mu još jednom za to odati priznanje. Naravno, njegov nastup još nije siguran jer i sam ima problema s ozljedom, no nadam se najboljem. Izgledi za uspjeh sada su bitno veći, u poziciji smo da se možemo ravnopravno suprotstaviti Srbiji – zaključuje izbornik Prpić.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

OB
-obrisani-
18:56 21.06.2010.

Dobro nam dosao Ljubo! Jos si dobar i jos te trebamo, a poslije jos jednog osvojenog Davis Cupa, mozes kako zelis! Bravo Petra i bravo Karolina!

MI
mirUsvijetu
13:22 19.06.2010.

To je pravi sportaš. Svaka čast.

ZX
zark x
06:03 20.06.2010.

Hvala Ivane. S tobom se pobjedjuje. Mi cemo grla izgubiti u a reni a ti i Marin cete napraviti svoje na terenu. Moja dva brata se zovu Ivan i Marin, ali ne igraju tenis.