ZAGREB INDOORS

Ivan Dodig ostaje u Hrvatskoj

08.02.2009.
u 13:54
Pogledaj originalni članak

Mario Ančić zaustavio je niz života 23-godišnjeg Ivana Dodiga. U četvrtfinalu teniskog PBZ Zagreb Indoorsa Ančić je pobijedio sa 6:1, 6:3, za sat i 23 minute igre. Možda Hercegovac tim dvobojem i ne može biti previše zadovoljan (čini se da ga je Ančićev autoritet dodatno sputovao), ali učinjenim u Ledenoj dvorani može biti prezadovoljan. Prošao je kvalifikacije i potom iz glavnog turnira izbacio najprije prvog nositelja Igora Andrejeva a zatim i pritajenog favorita Ernesta Gulbisa. Sadašnje 425. mjesto na ATP listi u ponedjeljak će zamijeniti nekom puno višom pozicijom.

Zreli za prvih 100

– Mogu biti sretan zbog svega ovoga što sam proživio posljednjih dana. Mario je igrao odlično i nije mi pružio puno prilika. Servis me u prethodnih pet mečeva iznimno služio, danas ne toliko, ali pokazao sam da nisam slučajno eliminirao 20. i 40. tenisača svijeta – kazao je Dodig, kojemu je najbolji plasman na ATP listi 256. mjesto, iz listopada 2007. godine.

I Mario je imao riječi pohvale za svojeg suparnika:

– Kad jednom uđete u četvrtfinale ATP turnira, znate da imate kvalitetu za to da ostanete u vrhu. Sad, je li to 50. ili 60. mjesto, teško je reći. Kad se Dodig i Veić jednom vrate challengerima, znat će koga su ovdje pobijedili – rekao je Ančić.

Veiću je na put, u drugom hrvatskom četvrtfinalu, stao Marin Čilić pobijedivši ga sa 6:2, 7:6 (6). No, autor senzacionalne pobjede nad Canasom također nije skrivao zadovoljstvo postignutim u Zagrebu.

S 205 km na dijete

– Bio je to za mene odličan tjedan i ako budem ovako igrao i ubuduće, imam izgleda za ulazak među 100 najboljih na svijetu – rekao je Veić.

Hrvatskom se tenisu tako otvaraju lijepe perspektive. Etabliranima Čiliću, Ančiću, Karloviću, Ljubičiću i Karanušiću pridružuju se Veić i Dodig. Potonji više nema nikakvih dvojbi za koju će reprezentaciju igrati – BiH ili Hrvatsku.

– Igrat ću za Hrvatsku, to je moja konačna odluka – kategoričan je bio Dodig, kojemu je bilo iznimno žao što je jednim servisom – i to baš onim od 205 km na sat – pogodio jedno dijete u gledalištu.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr