FFC 27

Ivan Bilić: I prije spavanja i nakon buđenja, samo razmišljam o ovoj borbi i živim za taj dan!

Foto: VL
Ivan Bilić: I prije spavanja i nakon buđenja, samo razmišljam o ovoj borbi i živim za taj dan!
07.12.2016.
u 16:52
“FFC-ova titula bi mi donijela najveći uspjeh u karijeri. Pokazala bi kako se sav trud isplatio te bi stigla kao potvrda dobrog rada”, rekao je Bilić
Pogledaj originalni članak

Ivan Bilić i Jasmin Bajrović bit će sudionici jedinog meča koji nam 17. prosinca u zagrebačkoj Areni ne donosi borbu za pojas, no zato će pobjednik njihovog okršaja biti idući protivnik aktualnog prvaka velter kategorije – Nizozemca Eyevana Danenberga.

Bilić se za FFC 27 priprema u svom matičnom klubu Trojan Free Fighters iz Pule, a za razvijanje njegovih vještina zadužen je Zelg Galešić, bivši borac, a danas trener koji iskustvo stečeno na raznim svjetskim borilištima prenosi na neke nove nade, kako MMA-a, tako i kickboxinga.

“Nažalost, kako radim onda i nisam u mogućnosti trenirati više od jednom dnevno. No svaki dan smo tu, znojimo se, pripremamo i radimo na taktici. Nisam nikad bio spremniji”, započeo je Bilić.

Znači slobodnog vremena baš i nemate…

“Slobodnog vremena je jako malo, skoro pa ništa. Dođem s posla, pojedem i onda sam u dvorani do navečer. Odem doma na spavanje i tako u krug. Vikendom je trening samo subotom, a nedjelju ostavim za prijatelje i izlazak u prirodu.”

Kada i zašto ste se odlučili baviti ovim sportom?

“Prvo je moja sestra krenula s taekwondoom i sve je počelo kada sam ju jednog dana odlučio pratiti do dvorane. Kada sam vidio prvi trening, odmah sam znao da je to to i da ovime želim baviti. Postepeno krenuo prema kickboxingu, zatim sam se okušao i u MMA-u, no u konačnici sam ostao pri kickboxingu.”

Što je onda prevagnulo na stranu kickboxinga kao sporta kojemu ćete se posvetiti?

“Kickboxing mi je najbolje odgovarao, a presudila je i taekwondo podloga. Taj ‘stand up’, brže noge, kretanja…”

Možete li nam reći u kome ste pronašli svog uzora?

“Moj trener Zelg Galešić mi jedan od najvećih uzora. I kao čovjek, i kao trener, i kao borac.”

Ivan je svoju priliku za nastup na ovako velikoj priredbi izborio impresivnim nokautom u Linzu, kada je pod njegovim udarcima pao Kristijan Franjić.

“Nismo se zamarali time kako ćemo završtiti taj meč, najvažnija je bila pobjeda, ali u podsvjesti smo znali da moramo ostaviti trag kako bi nas ponovno pozvali u promociju. Iskreno, nisam mislio da će nas zvati na ovako veliki event. Počašćen sam pozivom i drago mi je što se naš rad prepoznaje”, prisjetio se Bilić nastupa na FFC-u 26.

Njegov nokaut na posljednjoj priredbi hrvatske promocije ipak nije impresionirao Bajrovića koji smatra kako 25-godišnji Puležanin ima rupa u svojoj igri.

“Borac mora biti malo prljav i reći nešto kako bi naživcirao protivnika. Sigurno je da svatko ima neku rupu, a sad je na njemu i njegovim trenerima da ju pokušaju pronaći kod mene. Sigurno je impresioniran onim nokautom… pa svatko bi bio i nitko ne bi ušao lako u meč nakon toga”,  prokomentirao je Bilić izjave svog idućeg protivnika.

Gdje vidite svoju najveću prednost u ovom dvoboju, a gdje bi vam Bajrović mogao zadati najviše problema?

“Moj kut je moja najveća prednost. Nakon prve runde moj trener uoči svaku pogrešku. U toj minuti mi da sve potrebne upute, a na meni je da ih poslušam i privedem meč kraju bez grešaka. Bajrović je nezgodan kao svaki kontraš. On 90% posto borbi radi s dešnjacima, dok ja možda 10% s ljevacima. No na treningu uvježbavamo kombinacije za kontraše tako da mislim kako neće biti pogrešaka s moje strane.”

Obojica ste sudionici jedinog meča koji nije za titulu. Vidite li možda u tome dodatnu motivaciju za dokazivanjem pred FFC-ovim fanovima?

“Pa da, imam takav osjećaj. Šteta što meč nije za titulu, ali idemo po redu, korak po korak i doći će i titula.”

Prognoza?

“Svaki protivnik ima svoje prednosti i mane, a na nama je da iskoristimo te mane. Po meni će pobijediti onaj tko nametne svoj stil borbe. Svako vjeruje u sebe pa tako i ja vjerujem u pobjedu. Nadam se atraktivnom meču, meču u kojem će publika uživati u svakoj sekundi.”

Priredba je sve bliže, možete li nam reći kako se osjećate u ovim posljednjim danima pred nastup?

“Jedva čekam nastupiti. Prije spavanja razmišljam o borbi, kada se probudim razmišljam kako ćemo odraditi borbu… jednostavno živim za taj dan.”

Motivacije sigurno ne nedostaje…

“Samo to što se borim u Areni Zagreb, na ovakvom eventu, za mene je dovoljna motivacija da dam više od 100% sebe.”

Pobjeda vam u ring dovodi aktualnog prvaka Danenberga, mislite li kako mu predstavljate veću prijetnju od njegovih prijašnjih FFC protivnika?

“I Bajrović i Danenberg su čvrsti borci, no mislim kako stilski nikome ne odgovaram. Imam jako neugodan stil i nikome neće biti lako sa mnom.”

Smatrate li da se po nečemu razlikujete od ostalih boraca iz vaše kategorije?

“Sigurno po srcu. Nikada neću odustati. Za mene nema predaje i uvijek gledam kako pobijediti. Sigurno je i taekwondo podloga jedna od prednosti. Ljudi ne očekuju 360 udarce i takve stvari. Sve su to uglavnom Muay Thai borci s ravnim gardom, a mi smo naučeni uz kretnje pripremiti svakakva iznenađenja za protivnike.”

Što bi vama značilo osvajanje FFC-ovog pojasa?

“FFC-ova titula bi mi donijela najveći uspjeh u karijeri. Pokazala bi kako se sav trud isplatio te bi stigla kao potvrda dobrog rada”, zaključio je Ivan.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.