ajla tomljanović

Ispale sve Hrvatice osim one australske

Foto: Reuters/Pixsell
Ajla Tomljanović
Foto: Reuters/Pixsell
Ajla Tomljanović
20.01.2015.
u 16:31
Suparnica u drugom kolu bit će joj Amerikanka Varvara Lepchenko, 30. tenisačica svijeta.
Pogledaj originalni članak

Iako je imao problema s bedrenim mišićem lijeve noge (zbog čega je tijekom meča zatražio i liječničku pomoć), Ivan Dodig bez većih je problema, sa 6:4, 7:5, 6:4, pobijedio Brazilca Joaoa Souzu, 115. tenisača svijeta, i ušao u drugo kolu Australian Opena. Ivan se tako pridružio Ivi (Karloviću), što je solidan uspjeh za naš muški tenis, no zato su sve četiri naše tenisačice nastup završile već u prvom kolu.

Danas su ispale Donna Vekić – od koje je sa 3:6, 6:4, 6:2 bolja bila Njemica Mona Barthel, 43. igračica svijeta (Donna je 85.) – i Mirjana Lučić-Baroni – koja je protiv Čehinje Tereze Smitkove (68.) osvojila samo dva gema izgubivši sa 1:6, 1:6. Mikica ima problema s ozljedom lijeve noge i zato nije ni blizu rezultatima koje je postizala u završnici prošle sezone. A Donna nikako da prekine neugodan niz poraza, posljednji je put drugo kolo glavnog turnira vidjela još u rujnu 2014. u Taškentu.

Možda nije neka utjeha, ali ništa bolje nisu prošle ni Srpkinje. I njih su četiri bile u konkurenciji i sve su četiri ispale, iako imaju puno bolje renkinge od naših igračica – Ana Ivanović je peta, Jelena Janković 15., Bojana Jovanovski 56., a Aleksandra Krunić 77. na listi.

Ipak, dalje ide jedna Hrvatica, ali ona australska. Ajla Tomljanović je sa 4:6, 6:4, 6:0 nadjačala Amerikanku Shelby Rogers. Zagrepčanki s australskom putovnicom trebala je ta pobjeda kao ozeblom sunce, ipak nije smjela razočarati domaće navijače. A trebala je i obraniti lanjsko drugo kolo da ne bi skliznula na listi (trenutačno je 67.). Suparnica u drugom kolu bit će joj Amerikanka Varvara Lepchenko, 30. tenisačica svijeta.

>>Dodig izborio meč s Nishikorijem, tenisačice ispale s Australian Opena

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AR
argument2015
22:37 20.01.2015.

Ova jadnica je prije nekoliko dana ima ZADNJI mec za Hrvatsku, gdje je imala sve sto je mogla imati, i naravno namjerno izgubila. Koji gad!