Matjaž kek:

'Ispada da smo ovisni o Zagrebu i Splitu! Cirkus i sramota'

Foto: Nel Pavletić/Pixsell
'Ispada da smo ovisni o Zagrebu i Splitu! Cirkus i sramota'
01.10.2014.
u 19:15
Da se mene pita, najradije bi htio da se igra pred punim stadionom, super utakmica jer nogomet se igra zbog navijača, rekao je Kek.
Pogledaj originalni članak

Trener Rijeke Matjaž Kek i na konferenciji za medije uoči Seville načeo je temu koja je bila vruća tijekom srijede. Bez dlake na jeziku kao i obično uslijedio je osobni osvrt na cirkus koji se stvorio oko odigravanja jadranskog derbija u nedjelju.

- Sigurno nam nije lako bilo to danas pratiti, oduzimalo je koncentraciju svima u klubu. Za mene je to cirkus i sramota. Imao sam dojam da se Rijeka pozicionirala u hrvatskom nogometu ali sada ispada da smo ovisni o Zagrebu i Splitu, da se moramo prilagođavati ljudima u lakiranim cipelama - rekao je Kek pa zaključio:

- Moramo se boriti za sebe! Da se mene pita, najradije bi htio da se igra pred punim stadionom, super utakmica jer nogomet se igra zbog navijača! - otvorio je dušu Kek s kojim će sigurno složiti velik dio riječkih, ali i splitskih navijača, piše Goal.

Kek se osvrnuo i na sutrašnju utakmicu sa prvakom Europske lige.

- Najveća utakmica? Kao i uvijek ona sljedeća iako je Sevilla možda najjači suparnik s kojim sam igrao kao trener Rijeke. Igraju pravi, moderan nogomet, onaj koji privlači publiku na stadione. Može se analizirati, ali kad lopta krene, kad igrači krenu, kombinacija je bezbroj. To se ne može predvidjeti, to je nogomet i zbog toga taj sport nije šablona. Inspiracija, vizualizacija, instinkt, to su nogometni principi koji drže taj sport ispred svih. Za nas nema većeg izazova i motiva, nego igrati se protiv „top“ europske momčadi – rekao je Kek i dodao:

- Naša želja i cilj je da u ovoj utakmici koja nas čeka, protiv renomiranog protivnika dođemo do pozitivnog rezultata. Jedini je imperativ da igrači daju sve ono od sebe što mogu, a na kraju što bude. Očekujem od svojih igrača da u velikoj utakmici pokažu što znaju i zašto žive život sportaša u kojem su se doveli da imaju privilegiju igrati susret protiv ovakvog protivnika – istaknuo je trener Rijeke.

Prvi strijelac kluba s Kantride, Andrej Kramarić, dodao je kako njegovu momčad očekuje težak posao.

- Sigurno da bismo svi voljeli ostvariti pozitivan rezultat i dat ćemo sve od sebe da tako bude. Navijači će nam tu morati puno pomoći, želimo ispuniti i njihova očekivanja. Pokazalo se prije da se u Europi kažnjavaju propuštene prilike i znam što se očekuje od nas napadača kad dođemo u priliku. Ne mogu ništa obećavati, osim da ću ući koncentrirano. Nadam se da će biti prava izvedba, pa će onda doći u golovi – dodao je prvi ovosezonski strijelac Rijeke.

>>Momčad Seville sletjela na Krk, a evo što im je Raketa otkrio o Rijeci

>>Brbić potvrdio: Igramo u Dugopolju i dobro je što je tako

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar antuntun55
antuntun55
21:52 01.10.2014.

kme,kme,kme