Naši protivnici

Irska slomila otpor BiH u Dublinu tek zahvaljujući pričuvama

Foto: AFP/Pixsell
Irska slomila otpor BiH u Dublinu tek zahvaljujući pričuvama
26.05.2012.
u 18:17
Irci, naši protivnici na otvaranju Eura, u prijateljskom su dvoboju pobijedili BiH 1:0, pogotkom pričuvnog napadača Shanea Longa.
Pogledaj originalni članak

Trapattoni cvate - Irci su u Dublinu, u jakoj pripremnoj utakmici za EP, svladali reprezentaciju Bosne i Hercegovine s 1:0 pogotkom Shanea Longa u 78. minuti.

Iako su Irci bili značajno oslabljeni, bez četvorice standardnih igrača iz prvih 11, potpuno su nadigrali Sušićeve izabranike i zaslužili su i uvjerljiviju pobjedu. Briljirao je vratar BiH Asmir Begović, a, zanimljivo, Dinamov vezist Mehmed Alispahić zapucao je veliku priliku za izjednačenje u 89. minuti.

Ovo je, nakon 1:2 s Brazilom, drugi uzastopni poraz selekcije BiH ove godine, ali i već šesta utakmica zaredom bez pobjede.

Vratar Stoke Cityja Asmir Begović držao je goste na životu do 78. minute, no bio je nemoćan pri pogotku napadača West Bromwicha, Longa. Pogodio je mrežu udarcem glavom s pet metara, na ubačaj McGeadyja. Osim tog pogotka Irci su imali i dvije vratnice - Walters je zatresao mrežu u 74., baš kao i McGeady u 48. minuti.

Na samom početku utakmice, u 12. minuti, cijeli je stadion u Dublinu zanijemio nakon oštro starta Borisa Pandže na kapetana Irske Robbieja Keanea, koji je zaigrao iako se nije u potpunosti oporavio od ozljede. Pandža ga je dobro "nasadio", pa se činilo da Keane zbog ozljede u području rebara neće moći nastaviti susret. Trapattoniju se već počela stvarati nova bora, no žilavi irski napadač ipak je stisnuo zube i zaigrao.

Dodajmo da zbog rehabilitacije, očekivano, u sastavu nije bio John O'Shea, kao ni prvi vratar Shay Given, koji također miruje zbog lakše ozljede koljena.

Irci nakon ove provjere odlaze na pripreme u Italiju, a sljedeću provjeru imat će 4. lipnja protiv Mađara u Budimpešti.

Za Irsku su igrali: Westwood - O’Dea, Dunne (St. Ledger), Ward, McShane (Kelly) - Duff (McGeady), Whelan (Andrews), Gibson, McClean - Keane (Long), Doyle (Walters).

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
dule88
19:57 26.05.2012.

http://www.powerplaymanager.com/r802803/ Igram jednu odličnu online igru i stvarno uživam u njoj. Vodiš svoju momčad i igraš protiv drugih igrača iz cijelog svijeta. Pridruži se, nećeš zažaliti! Trenutno u ponudi nogomet i hokej, uskoro i rukomet! Od 10.05. Menađer je u potpunosti redizajniran! Dođi i uvjeri se, najbolji besplatni menađer na internetu! http://www.powerplaymanager.com/r802803/