IRONMAN

Pula spremna za pravi spektakl, skoro 2000 na startu 114 km duge utrke

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pula spremna za pravi spektakl, skoro 2000 na startu 114 km duge utrke
17.09.2015.
u 15:30
Za Pulu u nedjelju vrijedi posebna regulacija prometa, ali s obzirom na sportski pozitivni duh koji je IRONMAN donio u Istru, jedini promet bit će onaj natjecateljski ili navijački uz stazu.
Pogledaj originalni članak

Jedna od najpoznatijih svjetskih utrka – IRONMAN 70.3, u nedjelju će u Pulu unijeti pravi sportski duh, kada će oko 1900 natjecatelja iz skoro 60 zemalja startati 114 kilometara dug i težak izazov na biciklima, plivajući te trčeći.

U Pulu su već pristigle tisuće trkača i njihovih obitelji, prvenstveno iz Italije, Austrije, Velike Britanije, Slovenije ali čak i iz Južne Afrike, Kanade, Rusije te mnogih drugih zemalja. Ovaj veliki sportski događaj odmah nakon najave privukao je pažnju sportskih entuzijasta diljem svijeta, a posebno obožavatelja ovog sportskog brenda, prije svega zbog ljepote hrvatske obale i rute kojom se utrka odvija, ali i klimatskih uvjeta, pa je pulski IRONMAN uskoro rasprodan.

U nedjelju 20. rujna, utrka starta kod uvale Ambrela-Verudela, a nakon 1,9 kilometara plivanja, 90,1 kilometara bicikliranja i 22,1 kilometara trčanja završava na možda najspektakularnijoj ciljnoj ravnini koju je ova utrka vidjela – u pulskoj Areni.

Zanimljivo je napomenuti da natjecatelji dolaze iz raznih zanimanja, dijelova svijeta, ali i različitih dobi, pa je tako najmlađem natjecatelju 18 godina, dok najstariji utrku želi završiti sa 68 godina.

Za Pulu u nedjelju vrijedi posebna regulacija prometa, ali s obzirom na sportski pozitivni duh koji je IRONMAN donio u Istru, jedini promet bit će onaj natjecateljski ili navijački uz stazu. Više o natjecanju na www.ironman.com.

>> Andrej Vištica osmi u Njemačkoj

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.