Slobodna borba

Intervju s Al Caponeom: Bori se tek godinu dana i već je stigao u UFC!

Foto: Fight Site
Intervju s Al Caponeom: Bori se tek godinu dana i već je stigao u UFC!
16.07.2013.
u 14:09
- Znam da je jedna stvar doći u UFC, a druga ostati u toj organizaciji, ali ja ne brinem previše o svojim protivnicima
Pogledaj originalni članak

UFC posljednjih mjeseci ne pokazuje previše milosti prema svojim postojećim borcima koji zaredaju dva ili tri poraza. Oni u pravilu postaju bivši, a oni koji ne pružaju atraktivne mečeve ne mogu biti sigurni u nastavak svoje suradnje s najboljom MMA organizacijom na svijetu čak ni kad iza sebe imaju svega jedan poraz.

Veliki broj boraca tako je dobio otkaz, no Dana White i Joe Silva ipak su konstatno u potrazi za kvalitetnim akvizicijama, a jednu od posljednjih pronašli su u upravo u Europi.

Radi se o 21-godišnjem ukrajinskom borcu Nikiti \"Al Capone\" Krylovu koji je početkom ljeta dogovorio svoju suradnju s UFC-om, pažnju je privukao svojim skorom od 14-0, a odmah je na samom startu dobio prilično težak test. 31. kolovoza na UFC-u 164 u Milwaukeeju borit će se protiv Soe Paleleija kojem će to biti 22. borba u karijeri, a u UFC-u se borio već ranije te se može pohvaliti i nastupom u legendarnom Prideu.

Stigao si u UFC nakon svega godinu dana profesionalne MMA karijere. Mogli bismo reći da je to zaista ostvarenje snova. Jesi li očekivao da ćeš tako brzo ući u UFC kad si odrađivao svoj debitantski MMA meč protiv Alexandera Umrikhina u srpnju 2012. godine?

\"Da, dospio sam u UFC iznimno brzo i to je nešto o čemu sam zaista sanjao. To mogu zahvaliti cijelom svom timu i nadam se da ih neću razočarati svojim idućim nastupima.\"

Postoje određeni kritičari koji smatraju da ipak trenutno ne zaslužuješ mjesto u UFC-u zbog iskustva svojih protivnika koje si svladao. Što im možeš odgovoriti?

\"Ne znam tko mi zapravo može osporiti šansu da nastupim u UFC-u. Mogao bih povući određenu usporedbu. Čovjek može izaći iz kuće, padne mu cigla na glavu i pogine, a može isto tako proći cijeli rat bez ijedne ogrebotine.\"

Tvoja prva borba u UFC-u bit će protiv Soe Paleleija. Što si saznao o njemu, koje su njegove slabosti, a što vidiš kao svoju najjaču stranu?

\"Znam da je jedna stvar doći u UFC, a druga ostati u toj organizaciji, ali ja ne brinem previše o svojim protivnicima. Napravit ću sve kako bih pobijedio. Pustit ću njega neka on mene analizira i gleda snimke. Mene zanima samo pobjeda, sve ostalo mi je manje bitno.\"

Gdje ćeš se pripremati za tu borbu? Hoćeš li ostati u Ukrajini ili odlaziš u primjerice neki američki kamp?

\"Ovog puta za borbu ću se ponovno pripremati u Ukrajini. Možda ću za neki idući nastup otići u SAD-u ako tako odluči moj klub koji mi maksimalno pomaže. Oni će znati najbolje gdje trebam odraditi pripreme, to pokazuju i moji rezultati.\"

Kakva imaš očekivanja u UFC-u? S obzirom na strelovit uspon tvoje karijere, očekuješ li možda da jednako brzo stigneš eventualno i do prilike da se boriš za titulu prvaka?

\"UFC je definitivno moj san, lijepo je biti u najboljoj MMA organizaciji na svijetu. Želim da taj san traje što dulje. Još od malih nogu sam htio biti MMA profesionalac i sad kad sam dobio tu priliku napravit ću sve da budem što uspješniji i među najboljima. Zasad ipak ne razmišljam o prilici za titulu, do toga treba tek doći.\"

Imaš zanimljiv stil. Čak i na svojoj Sherdog profilnoj fotografiji odjenut si u kaput i imaš šešir na glavi. Otkud ti nadimak Al Capone?

\"Hvala na komplimentu. Sviđa mi se Al Caponeov stil, čitao sam puno knjiga o njemu i pogledao mnogo filmova. Impresionira me njegova snaga i hrabrost, njegova ljutnja u pojedinim trenucima i još neke njegove odlike. On je odlična kombinacija dobra i zla. Takvi moramo biti i mi borci. Moram biti dovoljno snažan kako bih se suprotstavio opasnim protivnicima u oktogonu, a u \'običnom\' životu treba ipak biti pristojan i prijateljski nastrojen\", rekao je Krylov u razgovoru za Fight Site.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.