LIGA PRVAKA SKUPINA F

Inter preokretom do pobjede i vrha ljestvice, Barci bod

Foto: AFP
Inter preokretom do pobjede i vrha ljestvice, Barci bod
04.11.2009.
u 23:20
Aktualni talijanski prvak Inter velikim je preokretom slavio na stadionu Lobanovski u Kijevu protiv Dinama 2:1 i tako preuzeo čelo skupine F Lige prvaka nakon četiri odigrana kola.
Pogledaj originalni članak

Veliku radost domaćim navijačima donio je Andrij Ševčenko već u 21. minuti nakon dalekometnog udarca koji je pogodio jednog igrača Intera i promijenio putanju koja je prevarila Interovog vratara Julija Cruza.

Inter je nakon primljenog gola zaigrao bolje i ofenzivnije i brojne je prilike imao napadački dvojac Diego Milito-Samuel Eto'o. Međutim, “nerazzurri” nisu uspjeli zatresti mrežu Dinama sve do samoga kraja kada su u samo tri minute, od 86. do 89. minute uspjeli to učiniti čak dva puta i doći do prve ovosezonske pobjede u Ligi prvaka.

Prvo je Milito s nekih desetak metara nakon asistencije Wesleyja Sneijdera pogodio prizemnim udarcem desni donji kut vratiju Stanislava Boguša, da bi potom Sneijder i sam zatresao mrežu iz neposredne blizine nakon akcije u kojoj je prethodno Bugoš branio udarce Sulleyja Muntarija i Milita, ali nije nikako mogao ukrotiti loptu. Dodajmo da je prilikom tog pogotka prostor pred Sneijderom zakasnio zatvoriti Ognjen Vukojević.

Momčad Josea Mourinha pobjedom je izbila na čelo ljestvice sa šest bodova, bodom više od drugoplasiranog Rubina i trećeplasirane Barcelone.

Hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević odigrao je svih 90 minuta u redovima Dinama.

Aktualni ruski nogometni prvak Rubin iz Kazanja ponovo se pokazao kao pretvrd orah za aktualnog španjolskog i europskog prvaka Barcelonu. Utakmica 4. kola skupine F Lige prvaka u Kazanju okončala je bez golova i pobjednika 0:0.

U utakmici igranoj prije dva tjedna Rubin je slavio s 2-1 na Camp Nou, a ovoga je puta uspio katalonskoj momčadi uzeti bod preciznom i nepogrešivom igrom u obrani.

Istrčala je Barcelona u najjačem sastavu s Messijem, Ibrahimovićem, Xavijem i Iniestom, ali nije uspjela probiti tvrdi obrambeni zid domaćih na dupkom ispunjenom Central stadionu.

Barcelona je imala posjed lopte čak 75%, 14 udaraca prema vratima više (19-5), ali nije pronašla put do mreže Rusa, koji su, iako su konstantno bili u podređenom položaju, imali priliku osvojiti i sva tri boda kada je Aleksandr Buharov izbio sam Victora Valdesa u 79. minuti, ali je španjolski vratar bio brži i spretniji.

Liga prvaka, skupina F, 4. kolo:

Dinamo Kijev – Inter Milan 1:2 (Ševčenko 21 / Milito 86, Sneijder 89)

Rubin Kazan – Barcelona 0:0

Ljestvica:

1. Inter 4 1 3 0 5-4 6

2. Rubin Kazan 4 1 2 1 4-5 5

3. Barcelona 4 1 2 1 3-2 5

4. Dinamo Kijev 4 1 1 2 6-7 4

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.