DOLAZI DINAMO

Inter je lansirao Soldu, Jurčića, Dudua, Modrića, a vodili su ga Kuže i Čačić

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
sport...zagreb...18.09.2004. varteks - inter, modric slavi gol za 1:1 foto: goran stanzl
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
sport.......zagreb.......14.05.2005 inter - zagreb , vedran corluka foto: IGOR KRALJ
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Eduardo Da Silva
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Josip Kuže
Foto: Dalibor Urukalović/24sata
Krunoslav Jurčić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Ante Čačić
Foto: Instagram
Dejan Lovren
Foto: Davor Javorović/Pixsel
Ilija Lončarević
03.10.2015.
u 15:30
Direktor Laljak je u klubu je već 42 godine, od 1973. kao igrač pionira
Pogledaj originalni članak

Div iz predgrađa, tadašnji Inker, osvojio je prvo neslužbeno prvenstvo Hrvatske, a 1992. godine i prvi hrvatski kup. Bili su keramičari tada jača momčad od HAŠK-Građanskog, i po rezultatu i po imenima. Žuti dres nosili su Zvonimir Soldo, Kruno Jurčić, Stipe Brnas, Nikica Miletić, Ivan Cvjetković, Ivan Čalo... Na klupi je pak bio Ilija Lončarević.

Sada je u Liverpoolu

Zbog tih sjajnih rezultata Inker je i dobio nadimak Div iz predgrađa. Posljednji veliki rezultat zaprešićki klub, tada već pod imenom Inter napravio je u sezoni 2004./05. Do zadnjeg kola Zaprešićani su se borili za naslov, ali Hajduk je ipak uzeo titulu. A te sezone za Inter su igrali Luka Modrić, Vedran Ćorluka, Zoran Zekić... Igrao je kasnije za Inter i branič Liverpoola Dejan Lovren.

– Eh, da nam Dinamo nije na proljeće 2005. s posudbe povukao Modrića, sigurno bismo osvojili naslov – rekao je direktor kluba Branko Laljak i dodao:

– Iskreno, bio sam najviše fasciniran kada je u naš klub došao Eduardo da Silva. Nakon tri treninga rekao sam da takav igrač nikada nije, i više nikada neće, igrati za naš klub. I pri tome sam i ostao iako je u međuvremenu za Inter igrao i Luka Modrić.

Kroz Inter su prošli i mnogi veliki treneri. Od Zorislava Srebrića, Ilije Lončarevića, Josipa Kužea, pa do sadašnjeg hrvatskog izbornika Ante Čačića.

- Kada bih morao izabrati trojicu najboljih, to su Lončarević, Srebrić i Čačić. Njima uz bok su Bogdan i Perković – kaže Laljak.

A Laljak je u zaprešićkom klubu već 42 godine.

– Počeo sam igrati za pionire 1973. godine, a prvu funkciju, bila je to funkcija tajnika, obnašao sam od 1980. – prisjetio se Laljak.

Kao i većina prvoligaša, i Inter muku muči s financijama. Najviše se duguje igračima, stožeru, trenerima u školi... No, prema državi nisu dužni ni kune.

Ono po čemu je Inter daleko od Diva uvjeti su za treniranje. Jedan pomoćni teren koji izgleda kao oranica te mali teren s istrošenom umjetnom travom nisu dostojni prvoligaša. No, već postoje planovi za gradnju novog terena s umjetnom travom.

Poslao nam ga je Bog

Ono što je pozitivno odlični su rezultati ove sezone. Povratnik u 1. ligu trenutačno je šesti na ljestvici, sa samo tri poraza u 11 kola, a Inter ima i vodećeg strijelca lige – Makedonca Iliju Nestorovskog, koji s Hodžićem (Dinamo) dijeli vrh ljestvice.

– Nestorovski je zalutao u Inter, sam nam ga je Bog poslao. Već sada je igrač za Dinamo i Hajduk. U Zaprešiću ga drži ljubav prema klubu i to što je shvatio da će kroz Inter steći afirmaciju i onda moći birati klub – zaključio je Laljak.

>> Rijeka propustila priliku dostići Dinamo, ponovno ih je zaustavio Inter

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

MA
mause
16:02 03.10.2015.

za pionire igrao 73 a vec 80 bio tajnik

MA
mause
16:02 03.10.2015.

za pionire igrao 73 a vec 80 bio tajnik

RI
rikavac
18:49 03.10.2015.

hahaha ovaj neki dobar pionir za sedam godina od igranja u pionirima do tajnika. ja mislim da takvu karijeru nije imao niko hahaha