Atletika

IAAF će platiti i operaciju, samo da Caster bude žena

Foto: AFP
IAAF će platiti i operaciju, samo da Caster bude žena
12.12.2009.
u 17:34
Slučaj kontroverzne južnoafričke atletičarke Caster Semenye, svjetske prvakinje na 800 metara, još nije razriješen, ali raspliće se povoljno po osporavanu sportašicu.
Pogledaj originalni članak

Svjetska atletska federacija (IAAF) ponudila je da 18-godišnjoj Caster Semenyi, čiji je upitan spol izazvao brojne rasprave za vrijeme i nakon Svjetskog prvenstva u Berlinu, plati troškove eventualne operacije promjene spola. IAAF još uvijek čeka konačne rezultate ispitivanja je li Caster muško ili žensko. Pokažu li testovi da prevladavaju muški hormoni, vodeći ljudi svjetske atletike platit će joj operaciju ako izrazi želju da se i dalje natječe u konkurenciji atletičarki.

Kako god se na kraju taj slučaj zaključi, neće biti nikakvih posljedica na uspjeh u Berlinu gdje je Južnoafrikanka postala svjetska prvakinja na 800 metara. Južnoafrička vlada već je ranije objavila da je IAAF potvrdio kako neće oduzeti Semenyi zlatnu medalju.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.