POZITIVAN NALAZ

Hrvatski sportaš pozitivan na doping testu!

Foto: Getty Images
Doping
Foto: Getty Images
Doping
Foto: Getty Images
Doping
16.04.2019.
u 14:37
Nakon provedene revizije nalaza, razvidno je da se radi o očiglednom kršenju odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZJZ-a zbog čega je sportašu određena privremena suspenzija od 28. ožujka 2019.,stoji u priopćenju
Pogledaj originalni članak

Služba za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je na prvenstvu Hrvatske u powerliftingu i bench pressu, koje je 10. ožujka 2019. održano u Pitomači, u uzorku biološkog materijala Lovre Gmaza otkrila prisustvo zabranjene tvari trenbolon zbog čega je sportašu određena privremena suspenzija.

"U uzorku biološkog materijala sportaša Lovre Gmaza otkriveno je prisustvo zabranjene tvari trenbolon koja se nalazi u kategoriji S1.a Egzogeni anabolički steroidi i norandrosteron – tvar koja se nalazi u kategoriji S1.b Endogeni anabolički steroidi primijenjeni egzogeno iz Popisa zabranjenih sredstava 2019.

Nakon provedene revizije nalaza, razvidno je da se radi o očiglednom kršenju odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZJZ-a zbog čega je sportašu određena privremena suspenzija od 28. ožujka 2019.",  stoji u priopćenju Službe za antidoping HZJZ-a, u kojem se navodi da će ovaj slučaj iznijeti pred Stegovno vijeće HZJZ-a koje će donijeti konačnu odluku o visini suspenzije.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Sokol
Sokol
15:07 16.04.2019.

Pa normalno kad se pikao s ovom iglom

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
14:45 16.04.2019.

Nikada ne bih pomislio da ovi dečki koriste nedopuštena sredstva !?

Avatar Unclejoe
Unclejoe
20:32 16.04.2019.

samo pozitiva.