rukometni derbi

'Hrvatski rukomet zaslužuju jedan pravi spektakl. Čini se da je odmah iza nogometa po gledateljima'

Foto: PIXSELL
'Hrvatski rukomet zaslužuju jedan pravi spektakl. Čini se da je odmah iza nogometa po gledateljima'
10.05.2023.
u 19:00
U Kutiji šibica igra se hrvatski rukometni el clasico između PPD Zagreba i našičkog Nexea
Pogledaj originalni članak

U Kutiji šibica večeras (19 sati) igra se novi susret između rukometaša PPD Zagreba i Nexea, utakmica koja se bodovno računa za novog prvaka Hrvatske. Za sada su ova dva kluba izjednačena po bodovima – svatko je osvojio dva, a prvak će biti ona momčad koja prva osvoji šest bodova. Prednost domaćeg parketa, ako dođe do pete utakmice, ima PPD Zagreb.

Srna: Na nama je pritisak

– Ne vjerujem da možemo odigrati loše kao u prošlu nedjelju kada smo izgubili u Našicama. Pogotovo je loše bilo prvo poluvrijeme u kojem su domaćini imali čak i sedam pogodaka više. Krivo smo igrali jer smo u tri minute htjeli na brzinu dostići zaostatak i onda smo ušli u još veće pogreške. U drugom poluvremenu smo se smirili, odigrali puno bolje, umalo došli do preokreta – rekao je Zvonimir Srna koji se na parket vratio nakon dva mjeseca stanke zbog ozljede.

– Prije susreta u Našicama odradio sam tek nekoliko treninga. Dogovor je bio da malo pomogne u obrani, a ispalo je da moram pomoći i napadu kojem nije baš dobro išlo. Izostali su pogoci Kavčića, a sreća da je Kos bio raspoložen.

Veći je pritisak na vama danas?

– Na nama je uvijek pritisak. Našičani dolaze potpuno rasterećeni, oni nemaju što izgubiti, a mogu dobiti jako puno. U redu, nije večeras utakmica odluke, ali važno je da mi uđemo u sljedeću utakmicu s četiri boda i da pokušamo u Našicama obraniti naslov – kazao je Srna.

Roster se neće mijenjati?

– Koliko znam, Klarica neće moći jer je i dalje bolestan, a kakva je situacija sa Sirotićem, ne znam.

Očekuje se puna dvorana, dolazi i velika skupina navijača iz Našica?

– Neka dođu, nemam išta protiv. Uvijek je gušt igrati pred punom dvoranom – zaključio je Srna.

Branko Tamše, trener Našičana, ima jednu želju...

– Da bude puna dvorana.U . Želim da gledatelji gledaju 60 minuta dobrog rukometa. Što se tiče same utakmice, ne želim razmišljati tako da mi nemamo pritisak i da nemamo što izgubiti. Kako nemamo što izgubiti? Možemo izgubiti dva važna boda. Isto tako moram istaknuti da je PPD Zagreb favorit, ne samo danas već i u finalnoj seriji. To pokazuju brojke i statistika prijašnjih godina – rekao je Tamše.

Nisam prežalio Sesvete

Još niste prežalili poraz od Sesveta u četvrtfinalu kupa?

– Nisam. To mi je jedan od najtežih poraza u karijeri. Baš sam ga teško prihvatio – zaključio je Tamše.

Šest igrača Nexea imat će poseban motiv u finalnoj seriji. Naime, odlaze iz kluba i žele se od Našica oprostiti naslovom. Riječ je o Blaževiću (odlazi u Luksemburg), Keviću (Treća njemačka liga), Godec (Slovan ili Sesvete), Jelinić (Szeged), Severec (Hamburg) i Mileta (ne zna još klub).

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.