Te-kvon-do G1 turnir

Hrvatski borci osvojili 12 medalja na Croatia Openu

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
te-kvon-do
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
te-kvon-do
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
te-kvon-do
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
te-kvon-do
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
te-kvon-do
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
te-kvon-do
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
te-kvon-do
13.11.2016.
u 14:32
Daleko najviše razloga za slavlje imaju članovi kluba Marjan iz Splita te Osvit iz Zagreba koji su pokupili devet od tih 12 hrvatskih medalja
Pogledaj originalni članak

Prvog dana jednog od najjačih te-kvon-do G1 turnira u ovom dijelu Europe na kojem nastupa gotovo 1.200 natjecatelja iz 42 države i 236 klubova ili reprezentacija hrvatski članovi osvojili su 12 odličja. 

Daleko najviše razloga za slavlje imaju članovi kluba Marjan iz Splita te Osvit iz Zagreba koji su pokupili devet od tih 12 hrvatskih medalja. Seniorima je ovaj turnir od iznimne važnosti jer je za njih već krenuo novi olimpijski ciklus kvalifikacija za Tokio i kontinuirana berba bodova na ovakvim turnirima je jedan mali mali korak prema najboljima u olimpijskim kategorijama.

Od reprezentativaca koji su ove godine osvojili medalje na europskom prvenstvu u Švicarskom Montreuxu kontinuitet odličnih rezultata nastavili su Toni Kanaet, Matea Jelić i Petra Matijašević koji su nakon Beograda do medalje stigli i u zagrebačkoj Areni. 

Zlatnu medalju su osvojili Kanaet iz Marjana u kategoriji do 74 kg, Deni Andrun Razić (do 63 kg) iz Osvita te mlada Bruna Vuletić (do 57 kg) iz Marjana. Bruna Vuletić je sa 16 i pol godina već dokazala da se može nositi s najboljima pobjedivši Martinu Zubčić i Edinu Kotsis, osvajačice olimpijskih, svjetskih i europskih medalja.

Srebrnim odličjem okitili su se Darija Bezjak u kategoriji do 46 kg, Kristina Tomić u kategoriji do 49 kg, Antonija Žeravica (do 62 kg), Matea Jelić (do 67 kg) i Lovre Brečić (do 63 kg).

Broncu su osvojili Sanja Maljković u kategoriji do 46 kg, Marko Maljković u kategoriji do 58 kg, Ivan Šapina (do 80 kg) i Petra Matijašević u kategoriji do 73 kg).

U ekipnom poretku prvo mjesto odnijela je reprezentacija Kine, drugo Španjolska, a treće Srbija, dok je splitski Marjan na četvrtom mjestu sveukupnog poretka i trećem mjestu u seniorkama. Od hrvatskih klubova među prvih deset plasirao se i Osvit zauzevši sedmo mjesto.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.