Pripreme za Euro

Hrvatska u Strasbourgu izgubila od Grčke sa zvukom sirene (85:87)

Foto: Pixsell
Hrvatska u Strasbourgu izgubila od Grčke sa zvukom sirene (85:87)
09.08.2013.
u 22:59
Utakmicom dominirali hrvatski vanjski igrači (Bogdanović 25, Tomas 15, Ukić 14), ali i grčki centri koji su sveukupno zabili 54 koša, 30 koševa više od hrvatskih centara
Pogledaj originalni članak
Hrvatska je porazom započela nastup na turniru u Strasbourgu. Kod 85:85 Grci su krenuli u posljednji napad, a za njihovu pobjedu (87:85) u posljednjoj sekundi zabio je Printezis. Isti onaj koji je prošle godine u sličnoj situaciji pogodio protiv CSKA, za Olympiacosov naslov prvaka Europe.
Izgubiti tako od prvog favorita za odličje na Eurobasketu i ne zvuči tako loše, pogotovo ako se zna da je na istoj Fibinoj rang-ljestvici Hrvatska postavljena na deseto mjesto. No, dojam se kvari ako se zna da za Grke, zbog manjih bolova u leđima, nije igrao najbolji košarkaš u Europi Vasilis Spanoulis, ali niti neoporavljeni prvi centar Ioannis Bourousis koji svoje slomljeno rebro oporavlja u Ateni tez bez učinka Kaimakoglua kojem je tijekom utakmice slomljen nos.
Dobra je vijest da je proradio naš prvi strijelac Bojan Bogdanović (25 koševa), a da su ga u tome pratili Marko Tomas (15) i Roko Ukić (14), no ne zvuči dobro da su naši centri svi zajedno zabili samo 14 koševa (Tomić 6, Markota 4, Andrić 2, M. Delaš 2), baš onoliko koliko je sam uknjižio strijelac pobjedničkog koša Printezis (14). Mavrokefalidis je zabio 16, Vougioukas 13, Fotsis 9 i Kavadas 2 što znači da su grčki centri sveukupno ubacili 54 koša, skoro četiri puta više od naših centara.
Početkom posljednje četvrtine Grci su poveli sa 72:60, no Hrvati su uzvratili tricama i uhvatili priključak za 79:77 preko Bogdanovića i Ukića. Kapetan Ukić ukrao je loptu Sloukasu nakon čega je Bogdanović zabio tricu za 85:85, a onda su Grci u jednom napadu uputili tri šuta od kojih je posljednji pogodio Printezis, možda i sa istekom vremena.
- Odlična trening utakmica protiv superiornije momčadi. Vidi se da su snažniji i agresivniji, a mi smo napravili par glupih prekršaja što se refletiralo na rezultat. No, on mi i nije bio toliko važan koliko to da isprobam sve igrače i da još jednom vidim na čemu smo. Zadovoljan sam jer za utakmicu skauting nismo radili i dečki su odlično reagirali - kazao je izbornik Repeša.
- Zaista se ne zamaram rezultatom, bolje će doći s vremenom. Noge su nam još teške i ja vjerujem da će sve to izgledati još bolje - dodao je kapetan Ukić.
Hrvatska danas igra protiv domaćina Francuske koja je sinoć pobijedila Njemačku 74:66.
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.